BOTOX®   PENTRU TRANSPIRATII EXCESIVE ( HIPERHIDROZĂ ) ÎN AXILE,PĂLMI SAU TĂLPI

Dr. Mihail COJOCARU , Medic Primar Chirurgie Plastică și Estetică , efectuează tratamente pentru Transpiratiile excesive ( hiperhidroza), la Clinica ”ESTET & GYN ”  , din Giroc de lângă Timișoara. Transpiratiile excesive poate fi o serioasa problema atit din punct de vedere social cit si profesional, ducind la complexe si stres emotional. Pacientii cu hipertricoza generalizata necesita tratament medicamentos, in timp ce hipertricoza localizata poate fi tratata cu BOTOX®  . Cind se injecteaza local in pielea cu probleme, toxina botulinica blocheaza fibrele nervoase ce stimuleaza glandele sudoriparee, zultind in abolirea producerii transpiratiei. Deoarece nu se injecteaza profund, nu sint riscuri de a leza musculatura profunda. Procedura este similara celei descrise anterior . Efectul apare intre 3-7 zile de la injectare, iar efectul dureaza intre 3-12 luni. Sint necesare mai multe injectari pentru a mentine efectul in timp.

Produsele folosite in Clinica ESTET &GYN  din Giroc de lânga Timișoara, pentru Transpiratiile excesive ( hiperhidroza),sunt aprobate de autoritaţile competente şi este utilizat in scop cosmetic şi estetic în peste 60 de ţări in intreaga lume. Aceste produse sunt:

  • VISTABEL
  • BOTOX® Cosmetic
  • VISTABEL®
  • VISTABEX®
  • BOTOVISTA®
  • Toxina Botulinica A
  • Dysport
  • Xeomin

CUM FUNCTIONEAZA BOTOX? 

Cind se injecteaza intr-o anumita arie BOTOX® , care este denumirea comerciala pentru toxina botulinica tip a, se blocheaza in mod reversibil impulsurile nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Cind se injecteaza local in pielea cu probleme, toxina botulinica blocheaza fibrele nervoase ce stimuleaza glandele sudoriparee, rezultind in abolirea producerii transpiratiei. Deoarece nu se injecteaza profund, nu sint riscuri de a leza musculatura profunda. Efectul apare intre 3-7 zile de la injectare, iar efectul dureaza intre 3-12 luni. Sint necesare mai multe injectari pentru a mentine efectul in timp.

 CUM SE PROCEDEAZA CU BOTOX-UL? 

Procedura este simpla si sigura. BOTOX®   se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sint necesare intre 4-10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza putin lichid durerea este minora. Odata ce se incheie injectarea , de obicei nu exista discomfort. Nu este necesara anestezia locala si nici sedarea, recuperarea este imediata, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina. Foarte rar, unii pacienti pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectarii, ce poate fi acoperit cu machiaj.

CAT DUREAZA EFECTUL BOTOX? 

Efectul complet al tratamentului cu BOTOX® nu este vizibil pentru 3-7 zile. Asa cum am mai mentionat efectul temporar apare deoarece toxina este metabolizata incet de organism in 3-12 luni. Desi multi pacienti sint multumiti de efectele BOTOX®ului, va fi necesara o noua injectare dupa aceasta perioada pentru a mentine efectul in timp.

EFECTE SECUNDARE ALE BOTOXULUI? 

Sint putine efecte secundare la aceasta tehnica. Pot apare reactii alergice desi sint rare. Desi poate apare in anumite cazuri de caderea sprincenei aceasta poate fi evitata prin a nu injecta decit la peste 1 cm de la sprincene. In ciuda acestor precautii , totusi poate apare aceasta problema desi este temporara durind 2-3 saptamini. 

SUNT O CANDIDATA POTRIVITA PENTRU INJECTAREA CU BOTOX? 

Desigur doar o consultatie poate stabili acest lucru. Desi Toxina Botulinica A, e tolerata de multe persoane, pacientii cu afectiuni neurologice si femeile insarcinate nu se vor trata.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să vă programaţi pentru o consultatie la Dr. Mihail COJOCARU:

Programări telefonice :   +40356177771 /+40749276189