Selectează o Pagină

LIPOAME

Un lipom este o afecțiune benignă a țesutului adipos subcutanat, caracterizată prin apariția unei formațiuni tumorale nedureroase și moibile. Acest tip de tumoare se dezvoltă lent și este cel mai adesea non-cancerigenă, ceea ce înseamnă că nu se răspândește în alte părți ale corpului.

Lipoamele sunt destul de comune și pot apărea în orice parte a corpului în care există țesut adipos. Ele pot fi observate în special pe gât, umeri, spate, abdomen sau coapse. De obicei, se prezintă ca niște umflături sub pielă, de dimensiuni variabile, care pot fi moi sau ferme la atingere.

Cauza apariției lipoamelor nu este pe deplin cunoscută, dar se crede că factorii genetici și ereditari pot juca un rol important. De asemenea, acestea pot fi asociate cu obezitatea, deoarece excesul de grăsime din organism poate determina formarea acestor tumori. Uneori, lipoamele pot fi legate și de afecțiuni endocrine, precum diabetul sau hipotiroidismul.

De obicei, lipoamele nu prezintă simptome și nu necesită tratament dacă sunt mici și nu cauzează disconfort. Cu toate acestea, în cazul în care cresc în dimensiune sau devin dureroase, pot fi necesare intervenții medicale. De asemenea, lipoamele pot fi îndepărtate din motive estetice sau dacă se află într-o zonă care interferează cu funcționalitatea.

Diagnosticul unui lipom se face de obicei prin simpla examinare fizică a formațiunii tumorale. Cu toate acestea, în unele cazuri, poate fi necesară o biopsie pentru a confirma diagnosticul și a exclude alte afecțiuni mai grave. Tratamentul constă în îndepărtarea chirurgicală a lipomului, în majoritatea cazurilor, sub anestezie locală și prin excizie minim invazivă.

În concluzie, lipoamele sunt formațiuni benigne ale țesutului adipos, care apar frecvent la nivelul corpului uman. Deși în majoritatea cazurilor nu necesită intervenție medicală, ele pot fi îndepărtate în cazurile în care cauzează simptome sau sunt un motiv de îngrijorare estetică. În orice caz, este important să se consulte un medic specialist în cazul identificării unei umflături subcutanate pentru un diagnostic adecvat și un plan de tratament potrivit.

CAUZE LIPOM

Lipomul este o tumoare benignă formată din celule grase. Aceasta este cauza principală a apariției lipomului în zonele în care există depuneri de grăsime, cum ar fi gâtul, brațele, spatele sau coapsele. Deși cauzele exacte ale apariției lipomului nu sunt pe deplin înțelese, există câțiva factori care pot juca un rol important în dezvoltarea acestei tumori.

Unul dintre factorii cauzali ai lipomului este ereditatea. Există dovezi că predispoziția genetică poate juca un rol în dezvoltarea acestei tumori. Dacă părinții sau rudele din familie au avut lipom, există o șansă mai mare de a dezvolta tumori similare. Cu toate acestea, nu toate lipomurile sunt ereditare, ci pot apărea și la persoane fără antecedente familiale.

Un alt factor cauzal important este dezechilibrul hormonal. Nivelurile crescute ale hormonilor, cum ar fi estrogenul sau progesteronul, pot influența dezvoltarea lipomului. De exemplu, femeile sunt mai predispuse să dezvolte tumori benigne ale sânului sau lipomuri abdominale în timpul perioadei menopauzei, când nivelurile hormonilor se schimbă. De asemenea, unii hormoni de creștere pot juca un rol în formarea lipomului.

Există și teorii care susțin că traumatismele repetitive pot contribui la dezvoltarea lipomului. De exemplu, loviturile sau vânătăile constante pe o anumită zonă a corpului pot determina creșterea celulelor grase și formarea unei tumori benigne. Totuși, această teorie este controversată și nu a fost încă dovedită în mod definitiv.

Deși cauzele exacte ale apariției lipomului nu sunt pe deplin înțelese, aceste tumori sunt în general inofensive și rareori cauzează probleme grave. Cu toate acestea, este important să se consulte un medic atunci când apare o umflătură nouă sau schimbătoare în aspect, pentru a exclude alte afecțiuni mai serioase.

TRATAMENT LIPOM

Lipomul reprezintă o tumoare benignă formată din țesut adipos. Aceasta poate apărea în orice regiune a corpului, mai ales în zonele cu depunere de grăsime, cum ar fi gâtul, umerii, brațele, coapsele sau spatele. În general, lipomele nu sunt periculoase și nu necesită tratament, acestea fiind mai degrabă considerate inestetice. Cu toate acestea, există cazuri în care lipomul poate cauza disconfort sau poate fi asociat cu alte probleme de sănătate, caz în care tratamentul devine necesar.

Un prim pas în tratamentul lipomului este diagnosticarea corectă. De obicei, medicul dermatolog sau chirurgul plastician poate determina daca o tumoare este un lipom sau nu doar prin simpla examinare vizuală și prin palpare a tumorii. Totuși, în unele cazuri este necesară efectuarea unei biopsii, pentru a exclude prezența altor tipuri de tumori sau pentru a confirma în mod cert diagnosticul.

În majoritatea cazurilor, tratamentul lipomului constă în simpla excizie chirurgicală. Aceasta implică îndepărtarea tumorii împreună cu țesutul sănătos din jurul ei. Procedura se realizează sub anestezie locală și poate fi efectuată într-un cabinet medical sau în sala de operație, în funcție de mărimea lipomului și de preferințele medicului. Chirurgul face o incizie în zona afectată, îndepărtează tumora și închide incizia cu ajutorul firelor de sutură. În majoritatea cazurilor, cicatricea rezultată în urma exciziei este foarte mică și discretă.

În cazul unui lipom mare sau în cazul în care tumora este asociată cu disconfort sau alte complicații, poate fi necesară îndepărtarea lipomului printr-o intervenție chirurgicală mai complexă. Această procedură poate fi realizată sub anestezie generală și poate implica secțiuni mai extinse de țesut adipos și piele.

Există și alte opțiuni terapeutice care pot fi considerate în cazurile în care lipomul nu necesită îndepărtarea chirurgicală. Unele tratamente neinvazive, precum injectarea cu steroizi sau lipoliza cu laser, pot fi utilizate pentru a diminua dimensiunea lipomului și pentru a reduce disconfortul asociat. Cu toate acestea, eficacitatea acestor tratamente este variabilă și poate fi necesară repetarea procedurilor pentru obținerea rezultatelor dorite.

În concluzie, tratamentul lipomului poate varia în funcție de dimensiunea, localizarea și simptomele asociate cu tumoră. În general, excizia chirurgicală este opțiunea de tratament preferată, întrucât oferă rezultate definitive și elimină tumoră definitiv. Este important să consultați un medic specialist pentru a primi un diagnostic corect și pentru a discuta opțiunile terapeutice disponibile în fiecare caz în parte.

Prețul procedurii de excizie Lipom

Prețul pentru excizie unui Lipom , pornește de la 250  de euro în funcție de tipul intervenției.

1. Excizie formațiuni tumorale subcutanate mai micâ de 2 cm  250 (€)+ EHP (30 €)Examen histopatologic (biopsie) – piesă mică (fragment tisular mai mic de 2 cm) = 280 (€)

2. Excizie formațiuni tumorale cutanate medie intre 2 cm -10 cm – 500 (€) + Examen histopatologic (biopsie) – piesă medie(fragment tisular între 2 – 10 cm )  EHP (60 €)= 560 (€)

3. Excizie formațiune tumorală subcutanată mare peste 10 cm- 1200 (€) + EHP (100 €)Examen histopatologic (biopsie) – piesă mare (fragment tisular mai mare de 10 cm)

Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinică, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor. Vezi listă prețuri!

PRET EXCIZIE LIPOAME

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

    Nume

    Prenume

    Telefon

    Alege data programării

    Mesaj