Selectează o Pagină

EPITELIOM BAZO-CELULAR(EBC)

Epiteliomul bazocelular (EBC) este un tip de cancer de piele care se dezvoltă în celulele epiteliale bazale care se găsesc la baza epidermei. Acesta este cel mai frecvent tip de cancer de piele, reprezentând aproximativ 80% dintre toate cazurile de cancer cutanat. Epiteliomul bazocelular apare cel mai frecvent pe zonele pielii care sunt expuse la soare, cum ar fi fața, scalpul, urechile, gâtul și spatele mâinilor.

Simptomele includ o leziune solitara sau o zona de piele care apare ca o umflatura sau o crustă, care poate fi dureroasă sau sângerândă. Tratamentul pentru epiteliomul bazocelular include de obicei excizia chirurgicală, radioterapie sau terapia cu laser, în funcție de dimensiunea și localizarea leziunii și de alte factori individuali ai pacientului. Este important să se detecteze și să se trateze timpuriu acest tip de cancer, pentru a preveni răspândirea și pentru a crește șansele de vindecare.

CAUZE

Epiteliomul bazocelular (EBC) este cauzat de expunerea excesivă la soare sau la alte surse de radiații ultraviolete, cum ar fi bronzarea artificială. Cei mai expuși sunt cei care petrec mult timp în aer liber fără să se protejeze adecvat de soare. De asemenea, indivizii cu istoric familial de BCC sau cei cu pielea deschisă, ochii albaștri sau părul blond sau roșcat sunt mai predispuși să dezvolte această afecțiune. Alți factori de risc includ expunerea la anumite substanțe chimice și infecția cu virusul papiloma uman (HPV).

TRATAMENT EBC

Există mai multe opțiuni de tratament pentru epiteliomul bazocelular (BCC), iar alegerea depinde de dimensiunea și localizarea leziunii, precum și de starea generală de sănătate a pacientului.

 • Chirurgia este cea mai comună și eficientă metodă de tratament. Aceasta poate fi efectuată prin excizie standard sau prin tehnologii moderne, cum ar fi chirurgia cu margini lărgite sau microscopice.
 • Radioterapia poate fi o opțiune pentru pacienții care nu pot suferi intervenția chirurgicală. Ea implică utilizarea unor radiații cu energie ridicată pentru a distruge celulele canceroase.
 • Terapia cu laser utilizează un fascicul de lumină puternic pentru a distruge celulele canceroase.
 • Terapia topică, cum ar fi utilizarea cremelor sau gelurilor cu eflorescențe, poate fi o opțiune pentru tratamentul BCC de dimensiuni reduse sau pentru pacienții care nu sunt buni candidați pentru intervenția chirurgicală.

În cele din urmă, este important să se înceapă tratamentul în stadii incipiente ale BCC pentru a îmbunătăți prognosticul și pentru a preveni extinderea tecii cancerului în țesuturile adiacente sau în alte zone ale corpului.

TRATAMENT CHIRURGICAL EPITELIOM BAZO-CELULAR(EBC)

Excizia EBC este unul dintre cele mai comune tratamente pentru cancerul de piele. Procedura implică îndepărtarea chirurgicală a tumorii și o margine de țesut sănătos care înconjoară zona. După operație, țesutul este supus unui examen histopatologic pentru a se asigura că tot cancerul a fost îndepărtat.

Excizia este de obicei efectuată sub anestezie locală și poate fi efectuată în cabinetul medicului sau în centrul chirurgical. Procedura este rapidă și de obicei nu este necesară spitalizarea.

În general, excizia este o opțiune de tratament foarte eficientă pentru EBC cu risc scăzut și este în general considerată curativă. Cu toate acestea, intervenția chirurgicală poate lăsa o cicatrice, mai ales dacă tumora este mare sau într-o parte vizibilă a corpului. Din acest motiv, unii pacienti pot opta pentru alte tratamente precum terapia fotodinamica, crioterapia, terapia cu laser sau terapia locala in functie de localizarea tumorii. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament și care este potrivită pentru situația dumneavoastră specifică.

EHP- EXAMEN HISTO-PATOLOGIC

EBC!

Examenul histopatologic este un test foarte important pentru diagnosticul și tratamentul EBC. Procedura implică prelevarea unui eșantion de țesut din zona suspectă și apoi examinarea acesteia la microscop pentru a căuta celule canceroase.

În cazul EBC, examenul histopatologic poate arăta un model caracteristic de celule tumorale înconjurate de țesut normal. Examinatorul poate evalua, de asemenea, profunzimea cancerului, dacă este invaziv și alți factori importanți pentru a determina severitatea și tratamentul adecvat.

Este important de menționat că examenul histopatologic se poate face doar după o biopsie, care este extragerea unei mici mostre de țesut printr-o intervenție chirurgicală foarte simplă efectuată sub anestezie locală.

Pe scurt, examenul histopatologic este un pas crucial în diagnosticul și tratamentul EBC și poate ajuta la determinarea severității cancerului și a cursului adecvat de acțiune.

Prețul procedurii de excizie chirurgicală de EBC!

EPITELIOM BAZO-CELULAR(EBC)

Prețul procedurii de excizie chirurgicală de EBC! EPITELIOM BAZO-CELULAR (EBC), pornește de la 250 -1500 de euro în funcție de tipul intervenției. Tariful include toate costurile necesare intervenției:

 • plata chirurgului estetician,
 • toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinică,
 • cheltuielile aferente anesteziei,
 • consulațiile pre și postoperatorii,
 • echipament medical postoperatoriu,
 • controalele și scosul firelor
 • EHP- Examen histopatologic.

1.  Excizie formațiune tumorala mica fragment tisular mai mic de 2 cm) – 250 Euro/ 1250 Ron + Examen histopatologic – piesa mica (fragment tisular mai mic de 2 cm în formol 10%) – 150 R0N = 280 Euro /1400 Ron

2. Excizie formațiune tumorala piesa medie (fragment tisular între 2 – 10 cm) – 500 Euro/ 2500 Ron + Examen histopatologic – piesa mica (fragment tisular între 2 – 10 cm) în formol 10%) – 300 R0N = 500 Euro /2500 Ron

3. Excizie formațiune tumorala fragment tisular mai mare de 10 cm  – 1250 Euro/ 6250 Ron + Examen histopatologic – piesa mare (fragment tisular mai mare de 10 cm în
formol 10%)  – 500 R0N = 1280 Euro /6250 Ron+100 Euro/500 Ron

 

Vezi listă prețuri!

EPITELIOM BAZO-CELULAR

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj