Selectează o Pagină

CHIRURGIA 
GÂTULUI

Depunerile de grăsime şi surplusul de piele de la nivelul gâtului au o influenţă negativă asupra aspectului general, rezultând modificarea semnificativă a întregii fizionomii. Laxitatea și aspectul ridat al pielii din jurul gâtului este de multe ori semnul cel mai timpuriu vizibil al îmbătrânirii. Din păcate, trecerea timpului și efectele gravitației își spun cuvântul asupra aspectului gâtului, însă din fericire există o soluție chirurgicală care poate să reverseze efectele îmbătrânirii prin liftingul și întinderea pielii din zona gâtului, dând astfel un contur mai tineresc și suplu.

RIDICAREA PIELII GÂTULUI / LIFTING CERVICAL

Este o procedură chirurgicală care aduce îmbunătățiri vizibile semnelor îmbătrânirii apărute pe față și gât , precum:

 • Coborârea feței în zona mijlocie (mediană);
 • Cute adânci sub pleoapele inferioare;
 • Riduri adânci de-a lungul nasului spre colțurile gurii;
 • Grăsime coborâtă sau deplasată;
 • Pierderea tonusului muscular in partea inferioară a feței care determină aspectul obrajilor căzuți;
 • Pielea care atârna și depozitele de grăsime în exces de sub bărbie și maxilar care pot face ca până și o persoană cu greutate normală să pară că are o bărbie dublă.

.

ÎMBATRANIREA FACIALĂ INFERIOARĂ ÎNSEMNĂ:

 • mandibula și ovalul feței își pierd fermitatea iar linia de contur nu mai este suplă și uniformă: apar „fălcile de bulldog”
 • unghiul ascuțit dintre linia gâtului și bărbie dispare iar gâtul este invadat de cute sau din contră, de grăsime („gușă de curcan”)

INFORMAȚII PROCEDURĂ

Sunt un candidat bun pentru lifting facial?

Marea majoritate a operațiilor de lifting facial sunt realizate de persoane cu vârstă cuprinsă între 40 – 90 de ani dar această procedură poate avea rezultate excelente și după vârstă de 60 de ani.

Un bun candidat la această procedură poate fi o femeie sau bărbat care să îndeplinească unul sau mai multe condiții de mai jos:

 • adâncirea pliurilor nazolabiale (cele care pleacă de la colțul nasului până la colțul gurii);
 • piele lăsată și riduri în zona obrajilor;
 • conturul maxilarului nedefinit;
 • piele sau țesut gras în exces pe gât;

Cei care se regăsesc într-una din situațiile enumerate mai jos, trebuie să se gândească la această procedură medicală. Starea generală de sănătate trebuie să fie bună și greutatea corpului să nu fi suferit modificări dramatice în ultimele luni. Ca în cazul oricărei operații, este ideal ca pacientul să nu fie fumător, deoarece vindecarea este mai greoaie și riscurile cresc în cazul fumătorilor.

Acestea sunt caracteristici ideale, însă dacă nu pacientul nu corespunde în totalitate profilului de canditat ideal, totuși acesta poate apela la lifting facial. În acest caz există câteva precauții, mai ales în cazul celor ce au diabet, boli circulatorii sau cardiace, afecțiuni pulmonare sau hepatice.

Ce este operaţia de lifting cervical?

Este intervenția chirurgicală prin care se elimină surplusul de grăsime și piele de la nivelul gușei.
Pentru obţinerea unei fizionomii echilibrate, cu aspect tonic şi o linie a maxilarului bine definită, intervenţia de lifting cervical este cea mai sigură şi eficientă soluţie pentru îndepartarea pielii laxe, în exces de la nivelul gâtului, nu este procedura potrivită pentru îndepărtarea țesuturilor adipoase localizate la nivelul gâtului și a bărbiei. Dacă vă preocupă îndepărtarea excesului de grăsime din această zonă se poate opta și pentru o liposucție asociată.

Cui i se adresează operaţia de lifting cervical?

Această intervenție este recomandată persoanelor între 45 – 65 de ani a căror față și gât au început să se „lase”, care prezintă bărbie dublă în diferite grade de afecțiune.

Cui NU, i se adresează operaţia de lifting facial?

Această intervenție este contraindicată pacienților cu infecții tegumentare locale sau afecțiuni grave ale pielii faciale.

Este procedura de lifting cervical protrivită pentru mine?

Cea mai bună metodă pentru a afla dacă procedura de lifting cervical este soluția pe care o căutati, este să stabiliți o consultație la Dr.Mihail COJOCARU, unde veți primi recomandări mai specifice în acest sens în timpul consultației inițiale.

Vor fi cicatricele vizibile?

Veți avea cicatrice însă ele vor fi mascate în zone puțin vizibile astfel încăt ele nu vor fi expuse vederii.

Cum trebuie să mă pregătesc pentru operația de ridicare a pielii lăsate a gâtului?

Se recomandă să întrerupeți fumatul cel putin 2 săptămâni înaintea operației și să evitați medicamentația și suplimentele alimentare care duc la subțierea sângelui.

Cum se face intervenţia de lifting cervical?

Operația este complexă, se execută sub anestezie generală. Aceasta este cea mai bună alegere pentru siguranța și confortul pacientului în realizarea operației și presupune:

 • o incizie de-a lungul cartilajului urechii prelungită posterior în pielea capului
 • o incizie sub bărbie care facilitează abordul și lipoaspirația la nivelul gâtului.


Cât durează şi în ce constă recuperarea după liftingul cervical?

Postoperator pacientului i se aplică un pansament compresiv local ce trebuie menținut 21 de zile. În cazul în care se realizează incizii, pentru fiecare din ele se va plasa un pansament local ce se păstrează de asemenea, 21 de zile. Veți resimți tumefiere, amorțire, și discomfort în jurul zonei gâtului timp de aproximativ o săptămână de la finalizarea operației. În acest timp veți aplica comprese reci în această zonă pentru a minimiza tumefierea și echimozele, care de obicei se vor estompa gradual în aproximativ o lună de la operație.

De asemenea, vi se va prescrie medicație analgezică pentru a minimiza orice disconfort resimțit. Vă veți putea relua activitățiile obișnuite în aproximativ două săptămâni de la operație.

Vindecarea primară se face la 3 săptămâni (vă puteți relua activitatea) iar la 3 – 6 luni mimica facială și sensibilitatea pielii se vor restabili complet.

Rezultatul intervenției este net superior cu cât pacientul este mai tânăr, pielea este mai elastică și greutatea corporală este în limite normale (o față invadată de grăsime nu are beneficii spectaculoase).

Care sunt complicațiile asociate cu procedura de lifting cervical?

Ca și în cazul altor proceduri chirurgicale, exista riscuri asociate operatiei de lifting de gât. Există un risc redus de sângerări, ulcerații ale pielii, infecții sau acumulare de fluid subcutanat se va lua toate măsurile necesare pentru a minimiza aceste riscuri și a vă recomanda protocoalele pre și post-operatorii optime pentru ca recuperarea dvs. să fie optimă.

Concluzii

Efectul obținut în urma unui lifting cervical durează toata viața însă procesul de îmbătrânire al feței nu poate fi oprit.

Prețul procedurii

Prețul pentru un chirurgia gâtului pornește de la 2500 – 5500 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinică, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor. 

CHIRURGIE GÂT

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

CAZURI CHIRURGIA GÂTULUI

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj