Selectează o Pagină

MODELAREA ABDOMENULUI

Pielea lipsită de elasticitate, grăsimea în exces și muschii abdominali slăbiți îi dau abdomenului un aspect inestetic indifferent, câte abdomene faci pentru a-i îmbunătăți aspectul. Operația de abdominoplastie înlătură pielea în exces și grăsimea nedorită din zona abdominală și de asemenea poate strânge muschii peretelui abdominal. Rezultatul este un abdomen mai plat, mai ferm, cu un profil armonios.

ABDOMINOPLASTIA

Procedura de abdominoplastie oferă beneficii femeilor și bărbaților de toate vârstele. Este cea mai potrivită pentru cei care au o formă fizică bună dar cu grăsime abdominală care nu cedează în urma dietei sau excercițiilor fizice.
Este indicat pentru pacienții care în urma unui regim alimentar sau în urma unei operatii de by-pass gastric slăbesc considerabil în greutate și prezintă piele în exces cu”sort” abdominal inestetic, dificil de mascat prin haine mai ales în anotimpul cald. Pentru succesul unei abdominoplastii este preferabil ca pacientul să fie bine motivat și realist, cu o dietă rezonabilă, fară boli majore asociate, cu greutate stabilă de minim 3 luni.

Candidatul ideal

– Piele abdominală lăsată, făra fermitate
– Piele în exces cu „sort” abdominal
– Grăsime în exces în zona abdominala
– Un abdomen proeminent
– Muschi abdominali slăbiți datorită sarcinii sau vârstei.

INFORMAȚII PROCEDURĂ

Operația de abdominoplastie?

Procedura de abdominoplastie presupune in general o incizie exact deasupra zonei pubiene. Atunci cand este posibil, aceasta incizie va fi pastrata sub linia costumului de baie, astfel ca cicatricea va fi mascata. Lungimea inciziei depinde de dimensiunea pielii lasate care trebuie indepartata.

Pielea este separata de peretele abdominal pana in apropierea coastelor. Prin incizie, doctorul poate strange muschii abdominali, aducandu-i si fixandu-i pe linia mediana. Este inlaturata pielea in exces de pe abdomenul inferior. Desi nu este intotdeauna posibil sa fie eliminate, vergeturile uneori sunt inlaturate cu pielea in exces.

O incizie in jurul buricului este de obicei utilizata, cu ajutorul careia ombilicul („buricul”) este remodelat si repozitionat.

 Cea mai buna cale de a obtine informatii detaliate la problemele specifice fiecaruia este sa va programati la o consultatie

Sunt si alte opțiuni?

O abdominoplastie completa nu este intotdeauna necesara pentru toti pacientii. Unii pacienti pot obtine rezultatele dorite printr-o procedura limitata sau o mini abdominoplastie. Liposuctia poate fi de asemenea o solutie. In timpul consultatiei, doctorul va va explica aceste lucruri si va evalua care sunt optiunile viabile pentru dumneavoastra.

In cazul mini abdominoplastiei, procedura este folosita pentru a corecta problemele doar in cazul abdomenului inferior. Presupune o cicatrice mai mica, dar nu corecteaza pielea in exces din jurul buricului.

Liposucția : Aceasta optiune este una corecta numai in cazul in care pielea este elastica si tonusul muscular bun. Liposuctia poate inlatura grasimea abdominala, nu poate intinde pielea lasata si nici strange peretele muscular.
In ce constă consultația? Aspecte care le veți discuta în timpul consulțatiei
 • conditia medicala (trecuta si prezenta)
 • hipertensiune arteriala
 • probleme de coagulare a sangelui
 • probleme privind cicatrizarea.
 • medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste
 • operatiile precedente
 • alte tratamente de care ati beneficiat pentru fata.

Pentru ca reducerea semnificativa a greutatii dupa operatie poate afecta rezultatele, este important sa mentionati daca intentionati sa slabiti. Este preferabil sa se efectueze procedura cand sunteti la o greutate stabila.Evaluarea , va include o analiza a structurii osoase a fetei si a tesuturilor subcutanate, ca si grosimea, textura si elasticitatea pielii cat si severitatea ridurilor si a pliurilor. Linia parului va fi atent examinata pentru a crea un plan discret de incizie.

Care sunt riscurile?

Marea majoritate a operatiilor decurg fara complicatii majore, insa liftingul facial implica un anumit grad de risc ca orice procedura chirurgicala. In timpul consultatiei preoperatorii, Dr. MIhail COJOCARU ,va va explica toate complicatiile care se pot ivi si va va raspunde la toate intrebarile.

 

Pot sa apara:

 • hematoame (sangerari),
 • pierderea sensibilitatii pe anumite zone (de obicei tranzitorie).

Marea majoritate a cicatricilor vor fi ascunse de par si in cutele naturale ale pielii. Dupa operatie, veti avea o fata intinerita si mult mai proaspata.

Cum trebuie să mă pregătesc pentru operație?

Este necesar sa va consultati cu doctorul pentru pregatirea preoperatorie:

 • renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • evitarea anumitor medicamente
 • lasarea parului sa creasca mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecarii
Ce se întamplă în ziua operației?

Liftingul facial dureaza de obicei citeva ore sau chiar mai mult daca vi se va face mai mult de o singura procedura. Pentru proceduri extinse, se poate programa 2 sedinte separat.

Inciziile de obicei pornesc deasupra liniei de insertie a parului la timple, se extinde in fata urechii urmarind linia de contur a urechii (sau chiar in interiorul cartilajului) si se continua in spatele lobulului auricular spre scalpul inferior.

Ce presupune recuperarea?

Pentru a preveni acumularea de fluide, se vor plasa tuburi de drenaj sub piele. Abdomenul va fi acoperit cu un brau elastic medical cel putin o luna postoperator. Pentru a asigura o buna circulatie, veti fi incurajat sa va ridicati si sa va miscati imediat dupa operatie. Aplecarea si ridicarea de greutati trebuie evitate in acest stadiu. Dormitul pe spate este recomandat pentru primele saptamani dupa operatie.

Desi fiecare are propriul ritm de vindecare, traseul urmat de majoritatea pacientilor este urmatorul:

In primele 7 zile

 • Inflamatia si vanataile vor atinge punctul maxim
 • Tuburile de drenaj sunt inlaturate

Dupa 3-4 saptamani

 • Activitatea si excercitiul fizic pot creste treptat
 • Inflamatia se va reduce dar va continua sa existe
 • Vor incepe sa se vada rezultatele

Dupa cateva luni

 • Rezultatul final va incepe sa apara
 • Senzatia de strangere va disparea
 • Senzatiile se vor imbunatati treptat in zona
 • Cicatricea inciziei va incepe sa fie mai putin vizibila.
Când se va vedea rezultatele și cât vor dura?

Imediat dupa operatie, veti observa o imbunatatire evidenta a abdomenului. Pe masura ce va vindecati si inflamatia se retrage, un contur mai ferm se va evidentia. Desi cicatricile sunt permanente, ele pot fi usor ascunse sub costumul de baie si se vor atenua semnificativ dupa 8-9 luni de zile.

 

Rezultatul se poate mentine ani de zile. Gravitatia, imbatranirea si fluctuatiile in greutate pot afecta in continuare abdomenul si in acest caz o alta operatie de corectare este necesara pentru recastigarea supletei abdomenului.

Dr. MIhail COJOCARU ,va va sfatui cum sa va mentineti cat mai mult noul aspect intinerit.

Cât timp va trebui să țin legătura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea intregului proces de vindecare.

Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie. In prima saptamana pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament sau scoaterea tuburilor de drenaj, evacuarea unor seroame. Se recomandă sa veniti la 1,2,3,6,12 luni, controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Vreau sa fac Abdominoplastie + înca o operație estetică. Este posibil?

Da, este posibil. In functie de ce decide doctorul dupa consult.

O abdominoplastie completa nu este intotdeauna necesara pentru toti pacientii. Unii pacienti pot obtine rezultatele dorite printr-o procedura limitata sau o mini abdominoplastie. Liposuctia poate fi de asemenea o solutie. In timpul consultatiei, doctorul va va explica aceste lucruri si va evalua care sunt optiunile viabile pentru dumneavoastra.

In cazul mini abdominoplastiei, procedura este folosita pentru a corecta problemele doar in cazul abdomenului inferior. Presupune o cicatrice mai mica, dar nu corecteaza pielea in exces din jurul buricului.

Liposuctia : Aceasta optiune este una corecta numai in cazul in care pielea este elastica si tonusul muscular bun. Liposuctia poate inlatura grasimea abdominala, nu poate intinde pielea lasata si nici strange peretele muscular.

Prețul procedurii

Prețul pentru Abdominoplastie pornește de la 3500 – 5500 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor. 

ABDOMINOPLASTIA

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj