Selectează o Pagină

LEZIUNI OSOASE

Chirurgia mainii este un domeniu complex din medicina ce se ocupa cu tratamentul chirurgical sau nechirurgical al unor afectiuni de la nivelul mainii si al membrului superior, care imbina tehnici de chirurgie generala, microchirurgie, chirurgie vasculara si ortopedica.

FRACTURI OSOASE

Fractura reprezinta o discontinuitate la nivel osos care se datoreaza unui traumatism sever sau ca urmare a unor miscari repetitive cu suprasolicitare ligamentara si osoasa crescuta.

Fractura la nivelul osului indemn (sanatos) se datoreaza in principal unui traumatism prin lovire sau cadere de la inaltime si poate fi insotita de luxatie sau leziuni neurovasculare adiacente. In cazul osului patologic (intalnit la pacientii cu osteoporoza, boli congenitale care afecteaza structura osoasa sau diverse afectiuni tumorale osoase), fractura apare datorita modificarilor structurale patologice si deprecierii calitative osoase si se poate produce in conditii minime de efort

CONSOLIDĂRI OSOASE

Refacerea continuitaţii osoase este un proces complex, fascinant, incomplet elucidat, aş spune miraculos graţie căruia fracturile se vindecă permiţându-ne întoarcerea la viaţa de dinaintea traumatismului. Dacă la celelalte ţesuturi (cum ar fi de pildă pielea), vindecarea se face prin cicatrizare, în cazul osului are loc un proces de regenerare ce permite înlocuirea zonei fracturate cu os şi nu cu ţesut cicatricial. Pentru că acest ţesut regenerativ depăşeşte iniţial capetele oaselor care se fracturează, a fost numit calus (din lat. callum ce înseamnă îngroşare sau bătătură).

OSTEITĂ

Osteita reprezinta infectia unui tesut osos provocata de cele mai multe ori de stafilococul auriu. Desi aceasta apare la nivelul tesutului osos, ea nu afecteaza periostul sau maduva osoasa.

Persoanele care sufera de osteita se plang de durere ososasa cat si articulara. Tumefierea locala si sensibilitatea ososasa sunt frecvente. Apare schiopatarea, pierderea mobilitatii. In acelasi timp se instaureaza oboseala, lipsa poftei de mancare cat si transpiratiile nocturne.

Diagnostic si tratament

Semnele clinice de fractura constau in crepitatii osoase, intransmisibilitatea miscarilor, miscari anormale in focar, durere la palpare In punct fix.
Pentru diagnosticul imagistic putem folosi o radiografie simpla, completata in unele situatii cu RMN sau CT.
Consolidarea osoasa este un proces natural de vindecare al osului.
Tratamentul fracturilor constau in asigurarea conditiilor optime pentru vindecarea osoasa. Aceastea constau in imobilizarea in pozitie corecta a fracturii, care se face sub anestezie si poate fi facuta fara incizie, prin manipulare sau prin interventie chirugicala.

Prețul procedurii

Pretul pentru un tratament leziuni osoase porneste de la  550 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulatiile pre si postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele. 

LEZIUNI OSOASE

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

    Nume

    Prenume

    Telefon

    Alege data programării

    Mesaj