IMPLANTUL FACIAL

Implanturile Faciale se recomandă paciențiilor nemultumiți de aspectul asimetric  al feței lor,  și pentru cei care își doresc o față cu un aspect mai svelt, atletic și angular, care să emane siguranță de sine, fermitate și hotărâre.

Procedura este ideală atât pentru pacienții de sex feminin cât și pentru cei de sex masculin care își doresc un aspect mai svelt și efilat al feței.

 

IMPLANTUL FACIAL

In general, se recomandă ca procesul de maturizare al feței să fie încheiat, de accea, procedura nu se recomandă paciențiilor minori la care fața încă nu ”s-a așezat” în forma finală.

Candidatul ideal pentru implanturi faciale are o stare generală bună de sănătate, este nefumător și are așteptări realiste legate de rezultatele ce pot fi obținute prin intermediul operației de implanturi faciale care sunt ancorate în propria fiziologie a feței.

De asemenea, o atitudine optimistă și realistă cu privire la operație ajută pe întreaga durată a procesului de vindecare.

Beneficiile

  •  Imbunătățesc aspectul și încrederea în sine
  • Creează un balans corect între trăsăturile feței
  • Realizează remodelararea nasului sau a bărbiei
  • Ameliorează aspectul de fața obosită
  • Intineresc aspectul feței

INFORMAȚII PROCEDURĂ

Pregătirea pentru operaţia de IMPLANTURI FACIALE

Operaţia de IMPLANTURI FACIALE:  presupune evaluarea stării de sănătate a pacientului pentru a nu apărea complicaţii datorate vreunor afecţiuni. Medicul vă va controla tensiunea arterială, va investiga problemele legate de coagularea sângelui sau existenţa riscului de a forma cicatrici periculoase. Va trebui, de asemenea, să comunicaţi medicului dumneavoastră toate tratamentele pe care le urmaţi. Principalele indicaţii preoperatorii sunt legate şi de dietă, şi de regimul de viaţă. Medicul recomandă renunţarea la fumat, deoarece tutunul influenţează circulaţia sângelui prin piele şi poate îngreuna vindecarea.

 

In majoritatea cazurilor interventia intinereste fata cu 5-10 ani sau chiar mai mult, rezultatul putand fi uimitor (ca si cum ai merge in trecut), insa depinzand in mare masura de varsta si pielea pacientului. Cu cat pacientii sunt mai tineri, cu atat procedurile sunt mai putin agresive sau minim invazive.

In ce constă procedura chirurgicală?

IMPLANTURI FACIALE:  se face de obicei sub anestezie locală cu sedare totală efectuată intravenos.

Operația constă în introducerea unui implant de silicon în zona de fața unde este defectul vizibil, se rezolvă defecte precum depresiuni, asimetrii faciale vizibile, menton infundat sau defete de piramidă nazală.

Cea mai bună cale de a obține informații detaliate la problemele specifice fiecăruia este să vă programați la o consultație

Sunt un candidat bun pentru Implanturi faciale?

Implanturile Faciale se recomandă paciențiilor nemultumiți de aspectul asimetric  al feței lor,  și pentru cei care  își doresc o față cu un aspect mai svelt, atletic și angular, care să emane siguranță de sine, fermitate și hotărâre.

Procedura este ideală atât pentru pacienții de sex feminin cât și pentru cei de sex masculin care își doresc un aspect mai svelt și efilat al feței.

In general, se recomandă ca procesul de maturizare al feței sa fie încheiat, de accea, procedura nu se recomandă paciențiilor minori la care fața înca nu ”s-a așezat” în forma finală.

Candidatul ideal pentru implanturi faciale are o stare generala bună de sănătate, este nefumător și are așteptări realiste legate de rezultatele ce pot fi obținute prin intermediul operației de implanturi faciale care sunt ancorate în propria fiziologie a feței.

De asemenea, o atitudine optimistă și realistă cu privire la operație ajută pe întreaga durată a procesului de vindecare.

Se poate propune niște proceduri adiționale care pot fi desfășurate în același timp cu operația de implanturi faciale?

Pentru a obține un aspect armonios și echilibrat la nivelul feței, operației de implanturi faciale i se pot asocia și următoarele proceduri chirurgicale și non-chirurgicale: Proceduri chirurgicale asociate operației de implanturi faciale :

  • Liposucție bărbie, gușă, bărbie dublă;
  • Lifting facial;
  • Microlipofilling facial;
  • Blefaroplastie;
  • Mentoplastia sau Genioplastia, operația estetică de mărire sau micșorare a bărbiei;
  • Operația estetică de gropițe în obraji;

Proceduri non-invazive asociate operației de implanturi faciale :

    • Mărire de pomeți prin injectare de acid hialuronic;
    • Mărire de buze prin injectare de acid hialuronic;
    • Mărire de bărbie prin injectare de acid hialuronic;
    • Injecții cu botox pentru diverse zone ale feței;
In ce constă consultația? Aspecte care le veți discuta în timpul consultației
  • condiția medicală (trecută și prezentă)
  • hipertensiune arterială
  • probleme de coagulare a sângelui
  • probleme privind cicatrizarea.
  • medicația curentă, inclusiv suplimentele nutriționale și remediile naturiste
  • operațiile precedente
  • alte tratamente de care ați beneficiat pentru față.

Pentru ca reducerea semnificativă a greutații după operație poate afecta rezultatele, este important să menționați dacă intentionați să slabiți. Este preferabil să se efectueze procedura când sunteți la o greutate stabilă. Evaluarea, va include o analiză a structurii osoase a feței și a țesuturilor subcutanate, ca și grosimea, textura și elasticitatea pielii cât și severitatea ridurilor și a pliurilor. Linia părului va fi atent examinată pentru a crea un plan discret de incizie.

Care sunt riscurile și complicațiile care pot sa apară la operația de implanturi faciale

Marea majoritate a operațiilor decurg fară complicații majore, însă implanturile faciale implică un anumit grad de risc ca orice procedură chirurgicală. In timpul consultației preoperatorii, Dr. MIhail COJOCARU, vă va explica toate complicațiile care se pot ivi și vă va raspunde la toate întrebările.

Deși intervenția de  implanturi faciale este relativ ușoară în comparație cu alte tipuri de operații chirurgicale și pacientul se bucură de o recuperare rapidă, această procedură nu este desigur lipsită de orice risc.

Pot să apară:

Complicații generale, care pot aparea în cazul oricarei proceduri chirurgicale:

  • Complicațiile care pot aparea, sunt rare și specifice oricarei intervenții chirurgicale, ca de exemplu sângerare excesivă, infecții locale și o recuperare mai anevoiasă care poate necesita o intervenție chirurgicală suplimentară.

Implanturi faciale – complicații specifice:

  • Riscurile specifice operației de implanturi faciale  constau în imprevizibilitatea rezultatului,  putând rezulta astfel o asimetrie la nivelul feței. In rare cazuri, cicatricile  pot fi vizibile ca și gâlme la nivelul obrajilor;
  • De asemenea, în cazuri foarte rare, pot exista și leziuni la nivelul nerviilor feței care duc la pierderea temporară sau permanentă a senzațiilor în zona inciziilor;

Pentru a minimiza aceste riscuri și a obține rezultatele dorite, este foarte important să vă alegeți un chirurg cu experiență în această procedură și să respectați cu strictete protocolul de recuperare post-operatorie prescris.

Această zonă de tesut adipos este bine conectată cu nervii faciali, ductul parotid și cu o importantă zonă de irigație vasculară, de aceea, o bună cunoaștere a anatomiei și funcției acestei zone este esențială pentru a evita leziunile nedorite care pot survenii în timpul operației de bichetomie.

Cum trebuie să mă pregătesc pentru operație?

Este necesar să vă consultați cu doctorul pentru pregatirea preoperatorie:

  • renunțarea la fumat cu câteva săptămâni înainte și după operație
  • evitarea anumitor medicamente
  • lăsarea părului să crească mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecării
Ce presupune recuperarea?

In urma operației de implanturi faciale , vor exista echimoze la nivelul obrajilor și tumefiere localizată, mai ales în prima săptămână post-operatorie, și va exista o tendință a obrajiilor de a se “rigidiza”.

Pe masura ce procesul de vindecare progresează și inflamația este redusă, obrajii Dvs. își vor recapata flexibilitatea și se vor relaxa conferind feței un aspect natural.

Veți putea reveni la birou în 3-5 zile, însă se recomandă să evitați activitațiile care necesită conversația susținută din partea Dvs., repausul vocal fiind necesar pentru a înlesni procesul de vindecare.

In prima zi de la operație se recomandă să evitați să vă spalați pe fața și să purtați machiaj.

Durerea resimtită va fi, în cele mai frecvente cazuri, suportabilă și va putea fi ținută sub control cu ajutorul medicamentației oferite.

De asemenea, vi se vor prescrie antibiotice și o soluție pentru curațarea mucoaselor bucale după fiecare masă, pentru a preveni ca mâncarea să intre în zona proaspat operată. Pentru a minimiza inflamația se recomandă să aplicați local comprese cu gheață.

In general, procesul de vindecare post-operator durează între 2-4 săptămâni, însă rezultatele finale vor fi vizibile abia dupa 6-8 săptămâni.

In toată această perioadă, se recomandă să evitați exercițiile fizice precum și alte activități care ar putea să vă ridice pulsul sângelui și care nu se pot efectua în deplină siguranță până la o vindecare completă.

De asemenea, vi se vor da recomăndari în privința meniului post-operator, pentru a evita felurile de mancare care ar putea încetini procesul de vindecare ca de exemplu mâncărurile prea fierbinți, cele sărate care duc la retenția de apa și măresc inflamația locală,  sau cele care necesită o masticație îndelungată.

In general, este bine să consumați alimente moi și la temperatura camerei, care nu vă vor solicita muschii masticatori și nu vor creea o inflamație suplimentară a zonei operate.

Este bine sa dormiți astfel încât să mentineți o poziție ridicată a capului, de exemplu să folosiți 2-3 perne pentru a menține capul într-o poziție mai înaltă și a înlesni procesul de vindecare și drenare a țesuturilor inflamate.

Pentru că inciziile se vor efectua în interiorul cavității bucale, cicatriciile nu vor fi vizibile din exterior.

Când se vor vedea rezultatele și cât vor dura?

Se vor vedea după primele zile dar rezultatele finale vor fi vizibile după cateva luni. După operație veți avea o față mai proaspată, întinerită. Menținerea aspectului depinde de foarte mulți factori ca genetică sau stilul de viață. Deși operația are efecte de durată (5-10 ani), nici o procedură estetică nu poate opri procesul de îmbătrânire.

 

Dr. MIhail COJOCARU, vă va sfatui cum să vă mentineți cât mai mult noul aspect întinerit.

Cât timp va trebui sa țin legătura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmărire sunt importante pentu monitorizarea întregului proces de vindecare.

Prima vizită se va face în primele zile după operație. In prima săptămână pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul vă poate solicita să veniți la încă 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Prețul procedurii

Prețul pentru implanturi faciale  pornește de la 1200 -1500 de euro + prețul de implanturi faciale. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor.

IMPLANTUL FACIAL

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

    Nume

    Prenume

    Telefon

    Alege data programării

    Mesaj