BRAHIOPLASTIA-LIFTING BRAȚE
Aceasta procedura presupune o incizie in zona axilara sau pe partea interioara a bratului, prin care se inlatura excesul de piele, grasime si tesut de sub piele. După operație, se va aplica o bandaj elastic și pacientul va fi instruit in privința îngrijirii rănii și de evitarea activităților fizice intense pentru o perioadă de timp.
Liposucția si brahioplastia se pot realiza separat sau in combinație, in funcție de gradul de exces de grasime si piele, precum si de obiectivele individuale ale pacientului. Este important de retinut ca aceste proceduri sunt proceduri chirurgicale și trebuie sa fie realizate doar de catre un chirurg calificat si experimentat. Pacientul trebuie sa ia in considerare si riscurile si complicatiile implicate, discutand in detaliu cu medicul sau inainte de a lua o decizie.
Brahioplastia (modelarea bratelor sau lifting brate) se bazeaza pe o masuratoare si o croire a tesuturilor cat mai exacta pentru a sti exact cata piele va trebui inlaturata


LIFTINGUL BRAȚELOR SAU BRAHIOPLASTIA
Unul din semnele imbatranirii sau a slabirii in greutate este si lasarea pielii si tesutului celular subcutanat de la nivelul bratelor. Acesta poate fi observat cand persoana ridica bratul la 90 grade fata de corp, moment in care se observa pielea care atarna.
Muschii devin slabiti, hipotoni si excesul de grasime se depoziteaza sub piele. Acest fenomen poate aparea si la persoanele mai tinere datorita unei cure de slabire excesive.
In aceste cazuri, liposuctia poate oferi doar o solutie partiala, deoarece excesul de piele, daca exista, trebuie inlaturat chirurgical.
Piele întinsă și elastică
✅ Brațe mai ferme, mai suple, mai tonifiate
✅ Aspect redefinit al brațelor și al întregii posturi
✅ Contur armonios
✅ Posibilitatea de a purta orice tip de haine
✅ Sentiment îmbunătățit de bunăstare emoțională.

INFORMAȚII PROCEDURĂ
Sunt un bun candidat pentru procedura de brahioplastie?
Candidatul ideal pentru operatia de brahioplastie este orice persoană care prezintă un exces de grăsime și totodată de piele (din cauza vârstei înaintate sau a fluctuațiilor de greutate) la nivelul brațelor.
Mai exact, există trei tipuri de pacienți pot apela la brahioplastie:
- pacienții motivați de motive estetice, legate de îmbătrânirea pielii, acei pacienti care doresc să elimine pielea lăsată, cutele inestetice sau vergeturile,
- pacienții care resimt un disconfort funcțional zilnic, din cauza dificultății de a se îmbrăca și de a-și mișca brațele, mai ales din cauza excesului adipos, însoțit de exces cutanat.
- pacienții care se simt complexați când se dezbracă în fața altor persoane din cauza pielii lăsate (în general, în cazuri de slăbiri masive în greutate prin diete sau operații bariatrice la pacienții cu obezitate).
De asemenea, candidatul ideal este un pacient sănătos din punct de vedere fizic, ce nu are nici o boală sau nici o condiție medicală ce îi poate îngreuna vindecarea.
Ce presupune procedura de brahioplastie?
Brahioplastia folosește două tehnici chirurgicale cheie pentru a obține rezultatele dorite: lipoasirația/liposucția și excizia pielii.
Lipoaspirația sau liposucția brațelor constă în aspirarea grăsimii situate pe suprafața internă a brațelor. Cu ajutorul acestei tehnici se pot îndepărta și volume mici de țesut adipos, pentru o remodelare mai precisă. Lipoaspirația poate deveni o alternativă mai puțin invazivă de reconturare a brațelor, doar dacă pielea nu și-a pierdut elasticitatea, iar gradul de ptoză (cădere, lăsare) a pielii este redus. În urma unei consultații, vom stabili împreună dacă o simplă procedura de lipoaspirație/liposucție a brațelor este suficientă, sau dacă este necesară și excizia pielii pentru o remodelare completă.
Atenție! Lipoaspirația este folosită doar pentru a remodela țesutul adipos rezistent la dietă și exerciții fizice, nu ca și tratament al obezității.
Excizia pielii are rolul de a elimina excesul de piele și țesut adipos din aceeași zonă a brațelor. Inițial, sunt excizate și repoziționate straturile mai profunde ale țesuturilor, apoi cele superficiale. Astfel, se realizează excizia excesului de piele, întinderea și repoziționarea tegumentului restant pentru un contur natural, neted, ferm și cu aspect tânăr.
Posibilități de incizionare:
- partea interioară a brațului (zona medială a brațului, dinspre trunchi) de la nivelul cotului până sub braț
- partea interioară a brațului, spre partea posterioară, tot de la nivelul cotului până sub axilă
- incize extinsă de la nivelul cotului către lateralele pieptului
- incizie de dimensiuni mici, ce urmează cuta naturală de la subraț
Întrucât este important să înțelegi toate aspectele legate de această operație, îți recomandăm să adresezi medicului toate întrebările pe care le ai în timpul consultației. Simte-te liber(ă) să discuți orice nelămurire privind procedura cu medicul tău. La ProEstetica credem într-o relație caldă medic-pacient și în transparență, onestitate și corectitudine.
Etapele intervenției de brahioplastie:
Pasul 1: Anestezia
Anestezia este generală sau locală, în funcție de zonele tratate, confortul pacientului și recomandările medicale.
Pasul 2: Incizia
Incizia circumscrie precis desenul preoperator și este urmată de îndepărtarea excesului de piele și de grăsime de la nivelul brațelor.
Pasul 3: Închiderea inciziei
Închiderea inciziei se face printr-o sutură estetică, cu fire resorbabile. Această incizie este ascunsă pe fața internă a bratului (fiind greu de sesizat), iar cicatricea postoperatorie se va estompa la aproximativ un an de la operație.
Pasul 4: Postoperator
Postoperator te vei trezi cu un pansament ferm compresiv la nivelul brațelor.
În cazul remodelării brațelor cu metoda lipolizei laser, aceasta prespune o intervenție fără tăieturi, folosindu-se o fibră optică subcutanată. Intervenția esterapidă, are riscuri mici și este mai bine tolerată față de o operație standard de lifting.
Ce se întâmplă după intervenția de brahioplastie?
- Externarea se poate face după 24 de ore de la intervenție.
- Postoperator pot aparea echimoze (vânătăi) la nivelul brațelor și edem însă acestea vor disparea în 10 – 20 de zile.
- Durerile dupa brahioplastie sunt suportabile și ușor de ameliorat prin administrarea calmantelor obișnuite.
- Trebuie evitate toate miscările care pot pune tensiune mare pe suturi (de exemplu, ridicatul brațelor).
- Întreruperea activității profesionale se face în funcție de tipul activității, iar exercițiile fizice pot fi reluate progresiv după 4 săptămâni de la operație.
Când se observă rezultatele intervenției?
Rezultatul este vizibil imediat, dar trebuie așteptat între 6 și 12 luni pentru rezultatul final, timp în care se definitivează efectele intervenției. Morfologia brațelor este în mod clar îmbunătățită datorită liftingului, brațele regăsindu-și complet motricitatea, fără a se mai freca de bust.
Ce riscuri prezintă brahioplastia?
Deși apar în mod excepțional, riscurile posibile în cazul brahioplastiei sunt:
- hematom care poate să necesite o reintervenție, de obicei în seara de după intervenție,
- întârziere a cicatrizării (necroză cutanată), mai ales în cazul fumătorilor,
- infecții,
- reducere a sensibilității la nivel local, care dispare de obicei după 6 luni.
Deși pare o operație simplă, tehnica și pregătirea chirurgului plastician sunt esențiale, astfel încât inciziile să fie insesizabile, rezultatul să fie natural și armonios și să nu existe probleme post-intervenție care ar fi putut fi evitate. Pentru că acordăm toată atenția fiecărui pacient și intervenții în parte, ne respectăm pacienții și pentru că mai ales, acționăm responsabil de fiecare dată, ești în siguranță la ESTET &GYN!
Programează-te la o consultație și bucură-te de niște brațe remodelate, zvelte și armonioase!
Programează-te la o consultație :
- ON LINE: https://www.dr-mihail-cojocaru.ro/programare-online/
- Telefon : 0728724999

Prețul procedurii
Prețul pentru lifting brațe pornește de la 1200 la 2200 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției:
- plata chirurgului estetician,
- toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica,
- cheltuielile aferente anesteziei,
- consulațiile pre și postoperatorii,
- echipament medical postoperatoriu,
- controalele și scosul firelor.