Selectează o Pagină

CHIRURGIE PLEOAPE

Chirurgia pleoapelor, este una din cele mai spectaculoase intervenţii chirurgicale, interesând ambele sexe, având un rezultat stabil pentru mult timp, cu cicatrice invizibile în marea majoritate.
Blefaroplastia poate înlătura pielea căzută a pleoapelor superioare şi reduce pungile de grăsime şi întinde pielea pleoapelor inferioare.

 

CHIRURGIA PLEOAPELOR / BLEFAROPLASTIA

Blefaroplastia este cel mai adesea folosită pentru a întineri aspectul ochilor, înlăturând efectele îmbătrânirii pleoapelor superioare si inferioare. Adesea poate fi o soluţie pentru femei şi barbaţi mai tineri, multe persoane începând să vadă schimbări în privinţa acestei zone începând cu vârsta de 30 de ani. După operație veți avea o față mai proaspată, întinerită. Menținerea aspectului depinde de foarte mulți factori ca genetica sau stilul de viață. Deși operația are efecte de durată (5-10 ani), nici o procedură estetică nu poate opri procesul de îmbătrânire.

Intervenția întinerește cu 5-10 ani sau chiar mai mult!

Rezultatul putând fi uimitor (ca și cum ai merge în trecut), însă depinzând în mare masură de vârstă și pielea pacientului.
Cu cât pacienții sunt mai tineri, cu atât procedurile sunt mai puțin agresive sau minim invazive.

INFORMAȚII PROCEDURĂ

Operația de Blefaroplastie

Aproape întotdeauna se începe cu pleoapele superioare, apoi se trece la cele inferioare.

Blefaroplastia pleoapelor superioare:

Această procedură înlătură surplusul de piele si ţesutul gras de pe pleoapele superioare folosind incizii ascunse în pliurile naturale ale ochiului. Fiecare incizie începe din colţul intern al ochiului şi merge până la colţul extern. Blefaroplastia pe pleoapa superioară va îndepărta surplusul de piele, pliurile care ajung la linia genelor. Inciziile se fac la nivelul şanţului palpebral superior. Pielea se separă de muşchiul subiacent, se extrag „punguţele” de grăsime în exces, iar surplusul de piele se îndepărtează. Sutura se face cu fire foarte fine, iar cicatrizarea se obţine în aproximativ 5 – 7 zile.

Blefaroplastia pleoapelor inferioare:

Această procedură este de obicei realizată folosind incizii exact pe sub linia genelor. Pielea in exces, grăsimea sunt înlăturate şi doctorul poate alege să strângă musculatura şi să redistribuie grăsimea pentru a reduce aspectul de inflamaţie. Blefaroplastia pe pleoapa inferioară va îndepărta săculetele de sub ochi, ţesuturi grase, îmbunătăţind deosebit aspectul ochiului şi chiar reducând în parte ridurile pleoapei. Inciziile se fac la 2 – 3 mm sub marginea genelor. După incizare, se scoate grăsimea din săculetele ochilor şi se coase cu o cusătura foarte fină.

Pregătirea pentru operaţia de Blefaroplastie

Operaţia de Blefaroplastie, presupune evaluarea stării de sănătate a pacientului pentru a nu apărea complicaţii datorate vreunor afecţiuni. Medicul vă va controla tensiunea arterială, va investiga problemele legate de coagularea sângelui sau existenţa riscului de a forma cicatrici periculoase. Va trebui, de asemenea, să comunicaţi medicului dumneavoastră toate tratamentele pe care le urmaţi. Principalele indicaţii preoperatorii sunt legate şi de dietă, şi de regimul de viaţă. Medicul recomandă renunţarea la fumat, deoarece tutunul influenţează circulaţia sângelui prin piele şi poate îngreuna vindecarea. In majoritatea cazurilor interventia intinereste fata cu 5-10 ani sau chiar mai mult, rezultatul putand fi uimitor (ca și cum ai merge în trecut), însă depinzând în mare măsură de vârsta și pielea pacientului. Cu cât pacienții sunt mai tineri, cu atât procedurile sunt mai puțin agresive sau minim invazive.

Sunt un candidat bun pentru Blefaroplastie?

Cei care se regăsesc într-una din situațiile enumerate mai jos, trebuie să se gândească la aceasta procedură medicală. Starea generală de sănătate trebuie să fie bună și greutatea corpului să nu fi suferit modificări dramatice în ultimele luni. Ca în cazul oricărei operații, este ideal ca pacientul să nu fie fumator, deoarece vindecarea este mai greoaie și riscurile cresc în cazul fumătorilor. Acestea sunt caracteristici ideale, însă dacă pacientul nu corespunde în totalitate profilului de canditat ideal, totuși acesta poate apela la lifting facial. In acest caz există câteva precauții, mai ales în cazul celor ce au diabet, boli circulatorii sau cardiace, afectiuni pulmonare sau hepatice.

Marea majoritate a operațiilor de lifting facial sunt realizate de persoane cu vârsta cuprinsa între 40-90 de ani dar această procedură poate avea rezultate excelente și după vârsta de 60 de ani.

Un bun candidat la această procedură poate fi o femeie sau bărbat care să îndeplinească unul sau mai multe condiții:

 • adâncirea pliurilor nazolabiale (cele care pleacă de la colțul nasului până la colțul gurii)
 • piele lăsată și riduri iîn zona obrajilor
 • conturul maxilarului nedefinit
 • piele sau tesut gras în exces pe gât
Pentru o înținerire mai eficientă se poate propune niște proceduri adiționale care pot fi desfășurate în același timp.
 • blefaroplastia (chirurgia pleoapelor superioară și inferioară)
 • rinoplastia
 • tratamente pentru față pentru a îmbunătăți calitatea pielii și a minimiza ridurile fine.
Care sunt riscurile?

De ani de zile, această procedură se efectueaza fără complicaţii majore şi totuşi, ca orice operaţie chirurgicală, presupune un anumit grad de risc. Informarea adecvată este una din cele mai importante aspecte ale consultaţiei. În timpul consultaţiei, Dr.Mihail COJOCARU va discuta posibilele complicaţii, vă va raspunde la întrebări şi vă va oferi sfaturi pentru minimizarea acestora.

Marea majoritate a operațiilor decurg fără complicații majore, însă liftingul facial implică un anumit grad de risc ca orice procedură chirurgicală. In timpul consultației preoperatorii, Dr. MIhail COJOCARU, vă va explica toate complicațiile care se pot ivi și vă va răspunde la toate întrebările.

Pot să apară:

 • hematoame (sângerări),
 • pierderea sensibilității pe anumite zone (de obicei tranzitorie).

Marea majoritate a cicatricilor vor fi ascunse de păr și în cutele naturale ale pielii. După operație, veți avea o față întinerită și mult mai proaspată.

Cum trebuie să mă pregătesc pentru operație?

Este necesar să vă consultați cu doctorul pentru pregatirea preoperatorie:

 • renunțarea la fumat cu câteva săptămâni înainte și după operație
 • evitarea anumitor medicamente
 • lasarea părului să crească mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecării.
Ce presupune recuperarea?

Fiecare are un ritm de vindecare propriu dar vă puteți aștepta la urmatoarea evoluție a recuperării:

Ziua operației:

 • echimoze (vânătăi) și inflamație

Prima săptămână:

 • eventualele tuburi de drenaj sunt înlăturate
 • pansamentul va fi înlăturat
 • spălarea și dușul va fi permis
 • firele vizibile vor fi înlăturate la 7 zile
 • aplicarea de machiaj poate fi posibilă
 • inflamația va atinge punctul maxim și va începe să se reducă
 • activitățile ușoare sunt permise
 • dormitul cu capul ridicat va ajuta diminuarea inflamației

După 2 săptămâni:

 • marea majoritate a vânătăilor se vor retrage
 • activitatea normală se poate relua

După câteva săptămâni:

 • inflamația va continua să se retragă
 • senzația de amorțeală se va diminua deși poate persista câteva luni
 • exercițiile fizice pot fi reluate

Expunerea la soare trebuie evitată pe tot parcursul procesului de vindecare și trebuie folosită cremă cu factor de protecție ridicat minim de 50%.

Când se vor vedea rezultatele și cât vor dura?

Se vor vedea după primele zile dar rezultatele finale vor fi vizibile după câteva luni. După operație veți avea o fața mai proaspătă, întinerită. Menținerea aspectului depinde de foarte mulți factori ca genetica sau stilul de viață. Deși operația are efecte de durată (5-10 ani), nici o procedură estetică nu poate opri procesul de îmbătrânire.

Dr. MIhail COJOCARU, vă va sfătui cum să vă mențineți cât mai mult noul aspect întinerit.

Căt timp va trebui să țin legătura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmărire sunt importante pentu monitorizarea întregului proces de vindecare.

Prima vizită se va face în primele zile după operație. In prima săptămână pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul vă poate solicita să veniți la înca 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Vreau să fac Blefaroplastia + încă o operație estetică. Este posibil?

Da, este posibil. In funcție de ce decide doctorul după consult, se poate completa în același timp și cu alte operații estetice, prețul total fiind mai scăzut decât dacă acestea s-ar efectua separat.

Prețul procedurii

Prețul pentru blefaroplastie începe de la 900 – 3000 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor.

BLEFAROPLASTIE

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

BLEFAROPLASTIE superioară

BLEFAROPLASTIE INFERIOARĂ

superioară ȘI INFERIOARĂ

BLEFAROPLASTIE + MIDFACE LIFTING

CAZURI CHIRURGIA PLEOPELOR

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj