Selectează o Pagină

MĂRIRE SÂNI
CU PROTEZE

Marele avantaj al acestei operații constă în faptul că femeia care este nemulțumită de mărimea, forma sau poziția sânilor ei își vede împlinită dorința foarte rapid, printr-o operație de aproximativ 2 ore, o suferință fizică minimă și o cheltuială rezonabilă.

MĂRIRE SÂNI CU IMPLANTURI 

Cea mai frecventă intervenție de chirurgie estetică practicată în România este, fără indoială, augmentarea mamară cu implanturi, sau mai simplu spus, mărirea sânilor cu implant mamar din silicon. De aceea, nu este de mirare că reprezentantele sexului frumos care apelează la această procedură au vârste de la 18 la 60 de ani. Motivele obișnuite pentru care femeile apelează la chirurgia de mărirea sânilor cu implant mamar sunt: insatisfacția generată de sânii mici, dorintă de echilibru pentru sânii asimetrici sau pentru a recâstiga volumul pierdut ca urmare a sarcinii, pierderii în greutate sau îmbătrânirii.

Simboluri ale feminițății

Forma şi aspectul general al sânilor au reprezentat dintotdeauna una dintre cele mai pregnante preocupări asupra imaginii proprii a fiecărei femei. Imaginea armonioasă a trunchiului feminin nu doar prin formă, mărimea şi simetria sânilor au un rol covârşitor, dar şi raportul acestora cu aspectul şi dimensiunile trunchiului, precum şi ale corpului, în general.

INFORMAȚII PROCEDURĂ

Ești o bună candidată pentru această operație dacă:

Operația de augmentare mamară (mărirea sânilor cu implant mamar) este una din cele mai solicitate operații la nivel mondial, femeile apelând la această procedură pentru motive variate. Deși operația de mărire a sânilor nu crează perfecțiune, ea modelează conturul corpului și are un impact pozitiv asupra încrederii în propria persoană. Motivele obișnuite pentru care femeile apelează la chirurgia de mărirea sânilor cu implant mamar sunt: insatisfacția generată de sânii mici, dorința de echilibru pentru sânii asimetrici sau pentru a recâstiga volumul pierdut ca urmare a sarcinii, pierderii în greutate sau îmbătrânirii.

 • ți se pare ca sânii tăi sunt prea mici
 • mărimea și forma sânilor s-a schimbat ca urmare a pierderii în greutate
 • sânii și-au pierdut din volum și fermitate în urma sarcinii și alăptării
 • sânii sunt asimetrici în mărime sau formă.

Pentru toate pacientele ce iau în considerare această procedură, trebuie îndeplinite criteriile de mai jos:
 • trebuie să fiți suficient de matură emoțional ca să întelegeți motivele pentru care vă doriți această procedură
 • trebuie să aveți așteptări realiste,
 • să nu urmariți perfecțiunea dezvoltarea sânilor trebuie să fie încheiată.

Cea mai bună cale de a obține informații detaliate la problemele specifice fiecăruia este să vă programați la o consultație

In ce consta consultația?

O consultație cu doctorul este un prim pas pentru această procedură. Veți discuta despre starea de sănătate, scopurile estetice și veți clarifica toate aspectele care vă interesează.

Alte aspecte care le veți discuta în timpul consultației
 • conditia medicală (trecută și prezentă)
 • hipertensiune arterială
 • probleme de coagulare a sângelui
 • probleme privind cicatrizarea.
 • medicația curenta, inclusiv suplimentele nutriționale și remediile naturiste
 • operațiile precedente
 • alte tratamente 

Pentru ca reducerea semnificativă a greutății după operație poate afecta rezultatele, este important să menționați dacă intentionați să slabiți. Este preferabil să se efectueze procedură când sunțeti la o greutate stabilă. 

Este posibil ca pentru un bun rezultat, doctorul să vă recomande ca împreună cu operația de mărire a sânilor să optați pentru:
 • ridicarea sânilor
 • preferabil nu se recomandă o procedură de ridicare a sânilor în același timp cu mărirea acestora pentru minimizarea cicatricilor și a posibilelor complicații
In ce constă operația de mărire a sânilor (cu implant mamar)?

Inciziile sunt în general mici și sunt făcute de obicei în 2 locuri:

 • sub sâni, în pliul natural al sânului
 • periolar, în marginea inferioară a areolei
 • Rezultă o cicatrice liniară, fină, foarte puțin vizibilă
 • Implanturile se pot introduce subglandular sau subpectoral;
 • la pacientele cu glanda mamara mică și țesut subcutanat subțire este indicată introducerea implanturilor sub mușchiul pectoral.

Pacienta împreună cu chirurgul estetician aleg împreună, de comun acord, tipul de implant, mărimea și forma acestuia precum și locul inciziei prin care va fi introdus.

Nu este indicat să se introducă implanturi mai mari decât a rezultatului la măsurarea dimensiunilor individuale ale pacientei pentru obținerea unui bun rezultat!

Alegerea implanturilor mamare impune o colaborare foarte bună între medic și pacientă, întrucât trebuie să se ajungă la un consens între dorințele pacientei și realitate, impunându-se o anumită formă de implant (rotund, anatomic) și un anumit volum (între 100 și 800 ml).

Marea majoritate a implanturilor mamare folosite în prezent sunt produse ale marilor firme medicale internaționale și au la bază gelul coeziv (nu curg, nu își modifică în timp forma sau volumul).

Spre deosebire de implanturile folosite în trecut, gelul din interior nu curge dacă implantul se rupe. De aceea, firmele producatoare dau acestor implanturi o garanție „pe viață”.

Este o certitudine ca implanturile nu produc cancer mamar, acestea fiind aprobate ca sigure d.p.d.v. al sănătății de mulți ani in SUA și Uniunea Europeană, în urma numeroaselor studii medicale efectuate.

Care sunt riscurile?

De ani de zile, această procedură se efectuează fără complicații majore și totuși, ca orice operație chirurgicală, presupune un anumit grad de risc. Informarea adecvată este una din cele mai importante aspecte ale consultației. In timpul consultației, Dr.Mihail COJOCARU va discuta posibilele cimplicații, vă va raspunde la întrebări și vă va oferi sfaturi pentru minimizarea acestora.

Pot să apară:

 • hematoame (sângerări),
 • pierderea sensibilității pe anumite zone (de obicei tranzitorie).

 

Cum trebuie să mă pregătesc pentru operație?

Este important să respectați instructiunile pe care vi le transmite doctorul privind:

 • renunțarea la fumat câteva săptămâni înainte și după operație
 • evitarea anumitor medicamente
 • cineva trebuie să aibă grijă de dumneavoastră în primele 24 de ore după operație,
 • să vă ducă acasă cu mașina deoarece șofatul este interzis în primele săptămâni, mai ales pentru implantul subpectoral.
Ce se întamplă în ziua operației?

Operația de mărire a sânilor cu implant mamar se face cu anestezie generală și presupune o zi de spitalizare. Se va asigura medicație pentru confort și minimizarea durerilor postoperatorii. Operația durează în medie 2 ore.

Ce presupune recuperarea?

Evoluția după operație este ușoara, pacienta necesitând doar purtarea unei bustiere care să susțină sânii timp de 3 săptămâni aproape permanent. Sânii va vor durea în primele zile după operație dar se va controla acest lucru cu medicația corespunzatoare.

Deși fiecare se vindecă diferit, marea majoritate parcurg urmatorii pași în procesul de recuperare:

In câteva zile:

 • dușul va fi permis
 • puteți să reluați munca dacă nu presupune efort fizic
 • masajul sânilor nu este recomandat

La 2 săptămâni:

 • se poate spăla incizia fără restricții

Dupa 3 săptămâni

 • se pot relua exercițiile fizice cu purtatrea bustierei
 • inflamația se va diminua dar nu va disparea complet
 • rezultatul final va începe să se contureze
Când se va vedea rezultatele și cât vor dura?

Imbunatățirea este evidentă imediat după operație, dar sânii vor fi tumefiați câteva săptămâni, iar pielea se va relaxa și implanturile se vor aseza pe parcursulul urmatoarelor luni. Rezultatul final se va vedea după 6-8 luni, perioada în care cicatricile nu se vor expune la raze ultraviolete solare sau artificiale.

Multe operații de mărire a sânilor au un rezultat frumos, natural și femeile sunt încântate de rezultat. Este important de știut că operația de mărirea sânilor nu presupune doar o intervenție, pentru ca o dată cu vârsta, schimbarea greutății, sarcina, este posibil sa fie necesare intervenții ulterioare.

Cât timp va trebui să țin legătura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmărire sunt importante pentu monitorizarea întregului proces de vindecare. Prima vizită se va face în primele zile după operație, când se vor înlătura pansamentele. Este recomandat sp veniți la înca 3 controale la 1, 3 si 6 luni, pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Prețul procedurii

Prețul pentru Mărirea sânilor cu implant mamar / schimbare implant pornește de la 2500 – 5700 de euro ăn funcție de tipul intervenției. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor. Vezi listă prețuri!

MĂRIRE SÂNI

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj