Selectează o Pagină

ÎNGUSTAREA TALIEI

Operația de îngustare a taliei, fără a se îndeparta coaste prin metoda lui Kudzaev, este o noutate în domeniul chirurgiei plastice. Operația nu este traumatizantă și nu necesita internare în clinica, deoarece este efectuată sub anestezie locală și nu durează mai mult de 45 de minute. Rezultatul este o talie de Viespe îngustă, cu un profil armonios.

ÎNGUSTAREA TALIEI
SAU TALIA DE VIESPE

O dietă corespunzătoare și exercițiile fizice nu au întotdeauna ca rezultat o talie suplă așa cum îți dorești. Talia lată, grăsimea în exces, un aspect inestetic indiferent câte abdomene și exerciții fizice pentru spate nu ai face, care uneori nu îți îmbunătățesc aspectul. Dacă ești deranjat de aspectul spatelui tău, procedura de abdominoplastie poate fi o opțiune satisfacatoare pentru tine. Procedura de ingustare a taliei oferă beneficii femeilor și bărbaților de toate vârstele.
Procedura este recomandată pacientilor  peste vârsta de 18 ani.

Rezultatul este o talie de Viespe îngustă, cu un profil armonios.

Candidatul ideal

Micșorarea sau îngustarea taliei permite crearea de forme și curbe frumoase ale corpului. Acestă procedură de îngustare a taliei oferă beneficii femeilor și bărbaților de toate vârstele. Este cea mai potrivită pentru cei care au o formă fizică bună dar cu o talie lată, ce nu cedează în urma dietei sau excercițiilor fizice. 

INFORMAȚII PROCEDURĂ

În ce consta consultația? Aspecte care le veți discuta în timpul consulțatiei

O consultatie cu chirurgul plastician este primul pas pentru aceasta procedura. Dr. Mihail COJOCARU va stabili impreuna cu pacientul scopul procedurii, se vor discuta toate intrebarile, riscurile implicate si urmatorii pasi de urmat, precum si:

 • Starea medicala, trecuta si prezenta
 • Medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste
 • Operatiile anterioare
 • Istoricul pierderii in greutate.

In timpul examinarii initiale, Dr. Mihail COJOCARU va evalua:

 • Volumul Taliei in Cm
 • Calitatea si elasticitatea pielii spatelui in regiunea lombara
 • Muschii abdominali, a spatelui
 • Grasimea in exces din zona
 • Localizarea cicatricilor existente, in cazul in care acestea exista

In cazul persoanelor cu probleme limitate de corectat, Dr. Mihail COJOCARU, poate sugera cai alternative de tratament, de exemplu, liposuctia. Pacientii sunt incurajati sa isi exprime toate problemele pe care doresc sa le clarifice in timpul acestei consultatii.

Cum să mă pregătesc pentru intervenția de îngustarea taliei?

Masuri care trebuie respectate:

 • renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • evitarea anumitor medicamente.
În ce constă procedura de îngustarea taliei, fără a se îndepărta coastele?

Procedura de ingustare a taliei, presupune, in general, o incizie exact pe linia medio-scapulara în zona coastelor inferioare XI-XII (până la 3 cm). Apoi, coasta este incizată cu un dispozitiv ultrasonic pe margine și este rupta delicat. Datorita modului in care se schimba directia unghiului dat de coastelor inferioare, talia scade vizibil cu cativa centimetri. In acest caz, functia principala a coastelor, ca protectie a organelor interne de leziuni si alte efecte mecanice, este pastrata.

Care sunt riscurile?

De ani de zile, aceasta procedura se efectueaza fara complicatii majore si totusi, ca orice operatie chirurgicala, presupune un anumit grad de risc. Informarea adecvata este una din cele mai importante aspecte ale consultatiei. In timpul consultatiei, Dr. Mihail COJOCARU, va discuta posibilele complicatii, va va raspunde la intrebari si va va oferi sfaturi pentru minimizarea acestora.

Cum trebuie să mă pregătesc pentru operație?

Este necesar sa va consultati cu doctorul pentru pregatirea preoperatorie:

 • renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • evitarea anumitor medicamente
 • lasarea parului sa creasca mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecarii
Ce se intâmplă în ziua operației?

Operatia de Ingustare a taliei nu necesita spitalizare, doar daca e nevoie sau intervin complicatii, pot fi recoandate una sau doua zile de spitalizare. In timpul operatiei, medicatia va asigura confortul pacientului. Veti fi atenti monitorizati in timpul operatiei si pe perioada recuperarii. Operatia  se vindeca cu o cicatrice care de obicei este invizibila dupa 2-3 luni sau este ascunsa de costumul de baie.

Ce presupune recuperarea?

Dupa efectuarea procedurii, un corset de compresie trebuie purtat timp de 2 luni dupa operatie. Nu puteti ridica greutati, nu puteti face sport, dar rezultatul va satisface si cel mai pretentios pacient. Absolut natural, delicat și fara efecte negative asupra sanatatii, puteti deveni proprietarul unei figuri impecabile, cu o talie subtire (de Viespe) si feminina.
Urmele de incizii  devin aproape invizibile la 2-3 luni de la interventie. Pentru a asigura o buna circulatie, veti fi incurajat sa va ridicati si sa va miscati imediat dupa operatie. Aplecarea si ridicarea de greutati trebuie evitate in acest stadiu. Dormitul pe spate este recomandat pentru primele saptamani dupa operatie.

Desi fiecare are propriul ritm de vindecare, traseul urmat de majoritatea pacientilor este urmatorul:

In primele 7 zile

 • Senzatiile de durere în timpul reabilitarii sunt minime, procedura este recomandată pacientilor  de la varsta de 18 ani.
 • In primele zile, exista sentimente de stringere si etanseitate, umflaturi, dar aceste efecte sunt asociate în principal cu constanta purtarea a unui corset, deoarece procedura  in sine este considerata a fi cu impact redus.
 • Inflamatia si vanataile vor atinge punctul maxim
 • Tuburile de drenaj sunt inlaturate

Dupa 3-4 saptamani

 • Activitatea si excercitiul fizic pot creste treptat
 • Inflamatia se va reduce dar va continua sa existe
 • Vor incepe sa se vada rezultatele

Dupa cateva luni

 • Rezultatul final va incepe sa apara
 • Senzatia de strangere va disparea
 • Senzatiile se vor imbunatati treptat in zona
 • Cicatricea inciziei va incepe sa fie mai putin vizibila.
Când se va vedea rezultatele și cât vor dura?

Imediat dupa operatie, veti observa o imbunatatire evidenta a taliei . Pe masura ce va vindecati si inflamatia se retrage, un contur mai ferm se va evidentia. Desi cicatricile sunt permanente, ele pot fi usor ascunse sub costumul de baie si se vor atenua semnificativ dupa 8-9 luni de zile.

 

Rezultatul se poate mentine ani de zile si este permanet. Gravitatia, imbatranirea si fluctuatiile in greutate pot afecta in continuare talia si in acest caz o alta operatie de corectare este necesara pentru recastigarea supletei taliei prin liposuctie.

Cât timp va trebui să țin legătura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea intregului proces de vindecare.

Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie. In prima saptamana pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul va poate solicita sa veniti la inca 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Vreau sa fac îngustarea taliei, fără a se îndepărta coaste + încă o operație estetică. Este posibil? Sunt și alte opțiuni?

O abdominoplastie completa nu este intotdeauna necesara pentru toti pacientii. Unii pacienti pot obtine rezultatele dorite printr-o procedura limitata sau o mini abdominoplastie. Liposuctia poate fi de asemenea o solutie. In timpul consultatiei, doctorul va va explica aceste lucruri si va evalua care sunt optiunile viabile pentru dumneavoastra.

Prețul procedurii

Pretul pentru Ingustarea taliei, fără a se îndepărta coaste pornește de la 3500 -5500 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulatiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor.

ÎNGUSTARE TALIE

Ai încă nelămuriri?

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj