Selectează o Pagină

LIFTING FACIAL/  FACELIFT

Un lifting facial poate opri procesul de îmbătrânire, poate „da ceasul înapoi”, îmbunătățind cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii prin îndepărtarea excesului de grăsime întinzând mușchii sub piele și repoziționând pielea feței și a gâtului.

Cunoscută și sub denumirea de ritidectomie, o operație estetică ce constă în efectuarea unei intervenţii chirurgicale care are că scop întinderea şi înlăturarea surplusului de piele de pe zona feţei. În unele cazuri, este necesară şi întinderea şi retensionarea muşchilor faciali care ajută la susţinerea pielii.

LIFTING FACIAL / FACELIFT

Liftingul facial sau ritidectomia este o procedură chirurgicală care aduce îmbunătățiri vizibile semnelor îmbătrânirii apărute pe față și gât, precum:

 • Coborârea feței în zona mijlocie (mediană);
 • Cute adânci sub pleoapele inferioare;
 • Riduri adânci de-a lungul nasului spre colțurile gurii;
 • Grăsime coborâtă sau deplasată;
 • Pierderea tonusului muscular în partea inferioară a feței care determină aspectul obrajilor căzuți;
 • Pielea care atârna și depozitele de grăsime în exces de sub bărbie și maxilar care pot face ca până și o persoană cu greutate normală să pară că are o bărbie dublă.

 

Vrei un aspect mai tânăr?

Dacă ești nemulțumit/ă de urmele pe care trecerea timpului    le-a lăsat asupra chipului tău, îți dorești să ștergi câțiva ani de pe fața ta și să ai din nou un aspect tânăr?
Această procedură te poate ajută la îndepărtarea sau la îmbunătăţirea oricărei linii profunde situate de la nas la colţurile bărbiei, ajutând tenul să pară mult mai tânăr şi mai sănătos.

INFORMAȚII PROCEDURĂ

Sunt un candidat bun pentru Lifting facial ?

Marea majoritate a operațiilor de lifting facial sunt realizate de persoane cu vârstă cuprinsă între 40 – 90 de ani dar această procedură poate avea rezultate excelente și după vârstă de 60 de ani.

Un bun candidat la această procedură poate fi o femeie sau bărbat care să îndeplinească unul sau mai multe condiții de mai jos:

 • adâncirea pliurilor nazolabiale (cele care pleacă de la colțul nasului până la colțul gurii);
 • piele lăsată și riduri în zona obrajilor;
 • conturul maxilarului nedefinit;
 • piele sau țesut gras în exces pe gât;

Cei care se regăsesc într – una din situațiile enumerate mai jos, trebuie să se gândească la această procedură medicală . Starea generală de sănătate trebuie să fie bună și greutatea corpului să nu fi suferit modificări dramatice în ultimele luni. Ca în cazul oricărei operații, este ideal ca pacientul să nu fie fumător, deoarece vindecarea este mai greoaie și riscurile cresc în cazul fumătorilor.

Acestea sunt caracteristici ideale, însă dacă nu pacientul nu corespunde în totalitate profilului de canditat ideal, totuși acesta poate apela la lifting facial. În acest caz există câteva precauții , mai ales în cazul celor ce au diabet, boli circulatorii sau cardiace, afecțiuni pulmonare sau hepatice.

Pregătirea pentru operaţie

Operaţia de lifting facial presupune evaluarea stării de sănătate a pacientului pentru a nu apărea complicaţii datorate vreunor afecţiuni. Medicul vă va controla tensiunea arterială, va investiga problemele legate de coagularea sângelui sau existenţa riscului de a forma cicatrici periculoase. Va trebui, de asemenea, să comunicaţi medicului dumneavoastră toate tratamentele pe care le urmaţi. Principalele indicaţii preoperatorii sunt legate şi de dietă, şi de regimul de viaţă. Medicul recomandă renunţarea la fumat, deoarece tutunul influenţează circulaţia sângelui prin piele şi poate îngreuna vindecarea.

În majoritatea cazurilor intervenția întinerește fața cu 5-10 ani sau chiar mai mult , rezultatul putând fi uimitor ( ca și cum ai merge în trecut), însă depinzând în mare măsură de vârsta și pielea pacientului. Cu cât pacienții sunt mai tineri , cu atât procedurile sunt mai puțin agresive sau minim invazive.

Care sunt riscurile?

Marea majoritate a operațiilor decurg fără complicații majore, însă liftingul facial implică un anumit grad de risc ca orice procedură chirurgicală. În timpul consultației preoperatorii, Dr. Mihail COJOCARU ,vă va explica toate complicațiile care se pot ivi și vă va răspunde la toate întrebările.

Pot să apară:

 • hematoame (sângerări),
 • pierderea sensibilității pe anumite zone (de obicei tranzitorie).

Marea majoritate a cicatricilor vor fi ascunse de păr și în cutele naturale ale pielii. După operație, veți avea o față întinerită și mult mai proaspătă.

In ce consta consultatia? Aspecte care le veti discuta in timpul consultatiei

În timpul consultației vom discuta despre:

 • condiția medicală (trecută și prezentă);
 • hipertensiune arterială;
 • probleme de coagulare a sângelui;
 • probleme privind cicatrizarea;
 • medicația curentăinclusiv suplimentele nutriționale și remediile naturiste;
 • operațiile precedente;
 • alte tratamente de care ați beneficiat pentru față;

Pentru  reducerea semnificativă a greutății după operație poate afecta rezultatele, este important  menționați dacă intenționați  slăbiți. Este preferabil  se efectueze procedura când sunteți la o greutate stabilă. Evaluarea, va include o analiză a structurii osoase a feței și a țesuturilor subcutanate, ca și grosimea, textura și elasticitatea pielii cât și severitatea ridurilor și a pliurilor. Linia părului va fi atent examinată pentru a crea un plan discret de incizie.

Pregătirea pentru operatie?

Este necesar   consultați cu doctorul pentru pregătirea preoperatorie:

 • renunțarea la fumat cu câteva săptămâni înainte și după operație;
 • evitarea anumitor medicamente;
 • lăsarea părului  crească mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecării;
Ce se întâmplă în timpul operației?

Liftingul facial durează de obicei câteva ore sau chiar mai mult dacă vi se va face mai mult de o singură procedura. Pentru proceduri extinse, se pot programa 2 ședințe separat.

Inciziile de obicei pornesc deasupra liniei de inserție a părului la tâmple, se extinde în fața urechii urmărind linia de contur a urechii (sau chiar în interiorul cartilajului) și se continuă în spatele lobulului auricular spre scalpul inferior.Vezi Video

Dacă și gâtul necesită intervenție?

Dacă și gâtul necesită intervenție o mică incizie se va face sub barbie . În general chirurgul separă pielea de grăsimea și mușchii de dedesupt. Grăsimea poate fi excizată sau liposuctionata în jurul gâtului și a bărbiei pentru a îmbunătăți conturul. Se plasează șuturi care vor întinde pielea și vor închide inciziile; pot fi utilizate clipsuri de metal la nivelul scalpului. Postoperator se poate plasa un tub de dren în spatele urechii pentru a drena toate colecțiile ce pot apare. Medicul chirurg va pansa capul complet pentru a reduce edemul și vânătăile

Ce presupune recuperarea?

Fiecare are un ritm de vindecare propriu dar vă puteți aștepta la următoarea evoluție a recuperării:

Ziua operației:

 • echimoze ( vânătăi ) și inflamație

Prima săptămâna:

 • eventualele tuburi de drenaj sunt înlăturate;
 • pansamentul va fi înlăturat; spălarea și dușul va fi permis;
 • firele vizibile vor fi înlăturate la 7 zile;
 • aplicarea de machiaj poate fi posibilă;
 • inflamația va atinge punctul maxim și va începe să se reducă;
 • activități ușoare sunt permise;
 • dormitul cu capul ridicat va ajuta diminuarea inflamației;

După 2 săptămâni:

 • marea majoritate a vânătăilor se vor retrage;
 • activitatea normală se poate relua;

După câteva săptămâni:

 • inflamația va continuă să se retragă;
 • senzația de amorțeală se va diminua deși poate persista câteva luni;
 • exercițiile fizice pot fi reluate;

Expunerea la soare trebuie evitată pe tot parcursul procesului de vindecare și trebuie folosită crema cu factor de protecție ridicat minim de 50%

Când se va vedea rezultatele și cât vor dura?

Se vor vedea dupa primele zile dar rezultatele finale vor fi vizibile după câteva luni. După operație veți avea o față mai proaspată, întinerită. Menținerea aspectului depinde de foarte mulți factori ca genetica sau stilul de viață. Deși operația are efecte de durată (5-10 ani), nici o procedură estetică nu poate opri procesul de îmbătrânire.

Dr. MIhail COJOCARU, vă va sfătui cum să vă mentineți cât mai mult noul aspect întinerit.

Cât timp va trebui să țin legătura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmărire sunt importante pentu monitorizarea întregului proces de vindecare.

Prima vizită se va face în primele zile după operație.

În prima săptămâna pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul vă poate solicita să veniți la încă 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Este posibil să fac lifting facial + încă o operație estetică?

DA, este posibil. În funcție de ce decide medicul chirurg după consult, liftingul facial se poate completa în același timp și cu alte operații estetice, prețul total fiind mai scăzut decât dacă acestea s-ar efectua separat.

Prețul procedurii

Prețul pentru un lifting facial pornește de la 2500 – 5500 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinică, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor. 

LIFTING FACIAL

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

Proceduri chirurgia feței

FACELIFTING

Îmbunătățește vizibil semnele îmbătânirii pe fața și gât.

MINILIFTING

Ridică pielea și tesuturile pentru un aspect mai tânăr.

LIFTING MIDFACE

Reîntinerește zona mijlocie a feței, de la pleoapa inferioară până la buza superioară.

Z

LIPOFILING

Reîntinerirea feței prin injectarea grăsimii la nivelulul zonelor ce necesită volum.

IMPLANTURI FACIALE

Tipuri: Implantul de  bărbie
Implantul de obraji
Implant de maxilar

CHIRURGIA PLEOAPEI

Întinderea pielii pleoapelor superioare și inferioare.

RINOPLASTIE

Remodelarea nasului sau obstrucția căilor respiratorii.

OTOPLASTIE

Chirurgia estetică a urechilor prin îndreptarea, modelarea sau reducerea mărimii lor.

CHIRURGIA GÂTULUI

Îndepărtarea pielii lasate în exces la nivelul gâtului. Lifting cervical – eliminarea gușei.

GRĂSIME BUCALĂ

Operatiei de bichetomie este de sculptare si subțiere a liniei feței, aspectul ei apărând mult întinerit.

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj