Selectează o Pagină

LIFTING FACIAL
MIDFACE

Liftingul facial midface reîntinereşte zona mijlocie a feţei, de la pleoapa inferioară până la buza superioară, prin repoziţionarea ţesuturilor lăsate şi creşterea volumului ţesutului moale care se diminuează din cauza înaintării în vârstă, expunerii la soare şi gravitaţie.

Un lifting facial poate opri procesul de îmbătrânire. Ce poate face: „da ceasul înapoi”, îmbunãtãtind cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii prin îndepartarea excesului de grăsime întinzând muschii sub piele și repoziționând pielea feței și a gâtului.

LIFTING FACIAL MIDFACE

Liftingul facial este o procedură frecvent efectuată la pacienții care doresc să aibă o față mai tânără. Există multe mijloace diferite prin care intervenția chirurgicală poate aborda obiectivele specifice ale pacientului. Această activitate descrie anatomia relevantă și tehnicile standard în abordarea îmbătrânirii la mijlocul feței. Această activitate trece în revistă și rolul echipei de asistență medicală în evaluarea și gestionarea pacienților care decid să se supună intervenției chirurgicale.

Detalii intervenție?

Liftingul facial midface reîntinereşte zona mijlocie a feţei, de la pleoapa inferioară până la buza superioară, prin repoziţionarea ţesuturilor lăsate şi creşterea volumului ţesutului moale care se diminuează din cauza înaintării în vârstă,  expunerii la soare şi gravitaţie

INFORMAȚII PROCEDURĂ

Operația de LIFTING FACIAL MIDFACE

Are nu numai avantajul de schimbare a aspectului estetic al feței, dar îmbunătățește și starea de spirit și încrederea în sine. O imagine apropiată de rezultatul obținut în urma unui lifting facial se poate vedea punând degetele la mijlocul obrajilor și  întinzând pielea ușor în sus, spre zona dintre urechi și tâmple.

Cea mai bună cale de a obține informații detaliate la problemele specifice fiecăruia este să vă programați la o consultație.

Pregătirea pentru operaţie

Operaţia de LIFTING FACIAL MIDFACE presupune evaluarea stării de sănătate a pacientului pentru a nu apărea complicaţii datorate vreunor afecţiuni. Medicul vă va controla tensiunea arterială, va investiga problemele legate de coagularea sângelui sau existenţa riscului de a forma cicatrici periculoase. Va trebui, de asemenea, să comunicaţi medicului dumneavoastră toate tratamentele pe care le urmaţi. Principalele indicaţii preoperatorii sunt legate şi de dietă, şi de regimul de viaţă. Medicul recomandă renunţarea la fumat, deoarece tutunul influenţează circulaţia sângelui prin piele şi poate îngreuna vindecarea.

In majoritatea cazurilor intervenția întinerește fața cu 5-10 ani sau chiar mai mult, rezultatul putând fi uimitor (ca și cum ai merge în trecut), însă depinzând în mare masură de vârstă și pielea pacientului. Cu cât pacienții sunt mai tineri, cu atât procedurile sunt mai puțin agresive sau minim invazive.

Sunt un candidat bun pentru un LIFTING FACIAL MIDFACE?

Marea majoritate a operațiilor de lifting facial sunt realizate de persoane cu vârsta cuprinsă între 40-90 de ani dar această procedură poate avea rezultate excelente și după vârsta de 60 de ani.

Un bun candidat la aceasta procedură poate fi o femeie sau bărbat care să îndeplinească unul sau mai multe condiții:

 • adâncirea pliurilor nazolabiale (cele care pleaca de la colțul nasului până la colțul gurii)
 • piele lasată și riduri în zona obrajilor
 • conturul maxilarului nedefinit
 • piele sau tesut gras în exces pe gât

Cei care se regăsesc într-una din situațiile enumerate mai jos, trebuie să se gândească la aceasta procedură medicală.Starea generală de sănătate trebuie să fie bună și greutatea corpului să nu fi suferit modificări dramatice în ultimele luni. Ca în cazul oricărei operații, este ideal ca pacientul să nu fie fumator, deoarece vindecarea este mai greoaie și riscurile cresc în cazul fumatorilor. Acestea sunt caracteristici ideale, însă dacă pacientul nu corespunde în totalitate profilului de canditat ideal, totuși acesta poate apela la lifting facial. In acest caz există câteva precauții, mai ales în cazul celor ce au diabet, boli circulatorii sau cardiace, afecțiuni pulmonare sau hepatice.

Pentru o întinerire mai eficientă, se poate propune niște proceduri adiționale care pot fi desfășurate în același timp cu operația de lifting facial:
 • blefaroplastia (chirurgia pleoapelor superioară și inferioară)
 • rinoplastia
 • tratamente pentru fața pentru a îmbunătăți calitatea pielii și a minimiza ridurile fine.
In ce constă consultația? Aspecte care le veți discuta în timpul consultației
 • condiția medicală (trecută și prezentă)
 • hipertensiune arterială
 • probleme de coagulare a sângelui
 • probleme privind cicatrizarea.
 • medicația curentă, inclusiv suplimentele nutriționale și remediile naturiste
 • operațiile precedente
 • alte tratamente de care ați beneficiat pentru față.

Pentru că reducerea semnificativă a greutații după operație poate afecta rezultatele, este important să mentionați dacă intentionați să slabiți. Este preferabil să se efectueze procedura când sunteți la o greutate stabilă. Evaluarea, va include o analiză a structurii osoase a feței și a țesuturilor subcutanate, ca și grosimea, textura și elasticitatea pielii cât și severitatea ridurilor și a pliurilor. Linia părului va fi atent examinată pentru a crea un plan discret de incizie.

Care sunt riscurile?

Marea majoritate a operațiilor decurg fără complicații majore, însă liftingul facial implică un anumit grad de risc ca orice procedură chirurgicală. In timpul consultației preoperatorii, Dr. Mihail COJOCARU, vă va explica toate complicațiile care se pot ivi și vă va raspunde la toate întrebările.

Pot să apară:

 • hematoame (sângerări),
 • pierderea sensibilității pe anumite zone (de obicei tranzitorie).

Marea majoritate a cicatricilor vor fi ascunse de par și în cutele naturale ale pielii. După operație, veți avea o față întinerită și mult mai proaspată.

Cum trebuie să mă pregătesc pentru operație?

Este necesar să vă consultați cu doctorul pentru pregătirea preoperatorie:

 • renunțarea la fumat cu câteva săptămâni înainte și după operație
 • evitarea anumitor medicamente
 • lăsarea părului să crească mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecării
Ce se întamplă în ziua operației?

Liftingul facial durează de obicei câteva ore sau chiar mai mult dacă vi se va face mai mult de o singură procedură. Pentru proceduri extinse, se poate programa 2 sedințe separat.

Inciziile de obicei pornesc deasupra liniei de inserție a părului la tâmple, se extinde în fața urechii urmărind linia de contur a urechii (sau chiar în interiorul cartilajului) și se continuă în spatele lobulului auricular spre scalpul inferior.

Ce presupune recuperarea?

Fiecare are un ritm de vindecare propriu dar vă puteți aștepta la urmatoarea evoluție a recuperării:

Ziua operației:

 • echimoze (vânătai) și inflamație

Prima săptămână:

 • eventualele tuburi de drenaj sunt înlăturate
 • pansamentul va fi înlăturat
 • spălarea și dușul va fi permis
 • firele vizibile vor fi înlăturate la 7 zile
 • aplicarea de machiaj poate fi posibilă
 • inflamația va atinge punctul maxim și va începe să se reducă
 • activitați ușoare sunt permise
 • dormitul cu capul ridicat va ajuta diminuarea inflamației

După 2 săptămâni:

 • marea majoritate a vânătăilor se vor retrage
 • activitatea normală se poate relua

După câteva săptămâni:

 • inflamația va continua sa se retraga
 • senzatia de amorțeală de va diminua deși poate persista câteva luni
 • exercițiile fizice pot fi reluate

Expunerea la soare trebuie evitată pe tot parcursul procesului de vindecare și trebuie folosită crema cu factor de protecție ridicat minim de 50%.

Când se vor vedea rezultatele și cât vor dura?

Se vor vedea dupa primele zile dar rezultatele finale vor fi vizibile după câteva luni. După operație veți avea o față mai proaspată, întinerită. Menținerea aspectului depinde de foarte mulți factori ca genetica sau stilul de viață. Deși operația are efecte de durată (5-10 ani), nici o procedură estetică nu poate opri procesul de îmbătrânire.

Dr. MIhail COJOCARU, vă va sfătui cum să vă mentineți cât mai mult noul aspect întinerit.

Cât timp va trebui sp țin legătura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmărire sunt importante pentu monitorizarea întregului proces de vindecare.

Prima vizită se va face în primele zile după operație.

În prima săptămâna pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul vă poate solicita să veniți la încă 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Este pos
Este posibil să fac lifting facial + încă o operație estetică?

DA, este posibil. În funcție de ce decide medicul chirurg după consult, liftingul facial se poate completa în același timp și cu alte operații estetice, prețul total fiind mai scăzut decât dacă acestea s-ar efectua separat.

Prețul procedurii

Prețul pentru un lifting facial pornește de la 2500 -5500 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor.

LIFTING MIDFACE

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj