REDUCȚIE SÂNI
Reducţia sânilor sau micşorarea sânilor este un procedeu chirugical care îndepărtează ţesut glandular mamar, țesut adipos și pielea în exces, pentru a ajunge la o dimensiune corectă a sânilor pentru corpul dumneavoastră, dar şi pentru a atenua disconfortul asociat cu sânii prea mari.
MAMOPLASTIA DE REDUCȚIE A SÂNILOR
Sa ai sâni frumoși nu înseamna neaparat să ai sâni mai mari. Este vorba despre formă și proporție, iar un chirurg estetician poate îmbunătați aspectul sânilor folosind tehnici de micșorare a sânilor adaptate nevoilor unice ale fiecarei paciente.
Este recomandat să amani operația de reducție mamară dacă înca intenționezi să ai în viitor sarcini și să alăptezi sau dacă intenționezi să scazi în greutate.
Operația de micșorare
- Sânii sunt foarte voluminoși, disproporționați cu restul corpului
- Ai sâni grei și / sau căzuți
- Ai dureri de spate, umeri și ceafă cauzate de greutatea sânilor
- Ai iritații frecvente la nivelul pielii de sub sâni
- Iți limitezi practicarea unor activitați fizice din cauza disconfortului.
INFORMAȚII PROCEDURĂ
Pregătirea pentru operaţie
In ce consta consultatia? Aspecte care le veti discuta in timpul consultatiei
- condiția medicală (trecută și prezentă)
- hipertensiune arteriala
- probleme de coagulare a săngelui
- probleme privind cicatrizarea.
- medicația curentă, inclusiv suplimentele nutriționale și remediile naturiste
- operațiile precedente
- alte tratamente
Pentru ca reducerea semnificativă a greutății după operație poate afecta rezultatele, este important să mentionați dacă intentionați să slăbiți. Este preferabil să se efectueze procedură când sunteți la o greutate stabilă. Evaluarea, va include o analiză a structurii osoase a feței și a țesuturilor subcutanate, ca și grosimea, textura și elasticitatea pielii cât și severitatea ridurilor și a pliurilor.
Care sunt riscurile si complicatiile care pot sa apară?
Unele din potențialele complicații ale operației de micșorare a sânilor sunt:
- Cicatrizare inestetică
- Asimetrii sau rezultate nesatisfăcătoare care să necesite proceduri suplimentare
- Modificarea sensibilității la nivelul mamelonului
- Incapacitate de a alăpta, care poate fi permanentă
- Sângerări
- Infecții
- Desfacerea suturilor (dehiscenta suturilor)
- Necroza grăsimii de la nivelul sânului
- Tromboze venoase
- Reacții adverse la anestezie
Toate aceste complicații pot fi evitate sau controlate printr-o atentă evaluare preoperatorie a fiecarei paciente, luarea măsurilor de profilaxie necesare (antibiotice, anticoagulante, mobilizare rapida, etc.), precum și respectarea de către pacienta a instrucțiunilor și recomandărilor facute de către medicul chirurg după operație.
Ce presupune recuperarea?
- Sânii vor fi pansați cu un pansament elastic.
- Pentru limitarea umflaturilor și a vânătăilor, ti se va recomanda că după externare să porți îmbrăcăminte specială, compresiv-elastică (brasiere cu rol de suport şi fixare), în cea mai mare parte a timpului, cu excepția dușului. Este indicat să porți permanent această brasiera timp de 2 luni, iar apoi timp de încă 1-2 luni doar în timpul practicării unei activități fizice intense.
- In primele 2 zile vei simți o sensibilitate importantă la nivelul sânilor care va fi tratată cu antialgice. Pentru ameliorarea disconfortului, poate să ajute gheața aplicată delicat deasupra sânilor.
- Pentru prevenția trombozelor venoase se recomandă mobilizarea precoce și tratament cu anticoagulante.
- Uneori, este necesar să se monteze un tub de dren la nivelul fiecărui sân pentru a drena fluidul care este produs în mod normal de către organism în timpul perioadei de vindecare. Tubul se va extrage la externare.
- De obicei, în a doua zi după operație, te vei putea da jos din pat și vei putea merge.
- După prima săptămână de la operație se poate face primul duș cu apă calduță și cu miscări delicate în zona sânilor.
- Vindecarea inciziilor se face în 2-3 săptămâni, iar aspectul cicatricilor se va îmbunătați treptat până la un an postoperator.
- Activitatea sexuală poate fi reluata după prima sau a doua săptămâna de la operație, cu condiția ca sânii să nu fie solicitați.
- Șofatul și întoarcerea la munca ar putea să fie posibile după aproximativ 2-3 săptămâni.
- Va trebui să aștepți 4-6 săptămâni până să poți relua practicarea unor exerciții fizice (cu excepția mersului care este indicat să fie practicat la scurt timp după operație). Evită ridicarea de greutăți mai mari decât 2 kilograme, mișcările bruște și efortul fizic intens, deoarece aceste activități pot produce deschiderea plagilor.
- Este necesară evitarea expunerii la soare sau solar în primele 3 luni de la operație.
- Fiecare caz este unic, așa încât discută cu medicul ce este potrivit în situația ta.
Când vor persista rezultatele
După operația de reducție a sânilor, te vei bucura de sâni mai mici și mai ușori, atâta timp cât îți menții greutatea constantă și nu vei avea o nouă sarcină. Cu toate acestea, nimic nu poate opri procesul normal de îmbătrânire. Astfel, este posibil ca la un moment dat sânii să înceapă să se lase din nou, deși nu la fel de sever pe cât a fost înainte de operația de micșorare a sânilor.
Cât timp va trebui să țin legătura cu chirurgul plastician?
Vizitele de urmărire sunt importante pentu monitorizarea întregului proces de vindecare.
Prima vizită se va face în primele zile după operație. In prima săptămână pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul vă poate solicita să veniți la înca 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.
Prețul procedurii
Prețul pentru Reducția mamară pornește de la 1710 – 2570 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor.