Selectează o Pagină

BODY LIFT

Operația de lifting corporal, este o procedură de remodelare a corpului. Această procedură de adresează atât femeilor cât și bărbaților, care au trecut printr-un proces de slăbire intens, din care a rezultat în pierderea fermității pielii în jurul regiunii toracice, abdomenului și a părții inferioare a corpului. Prin  această procedură se redă suplețea abdomenului, îndepărtând excesul de piele din jurul taliei, se ridică coapsele și fesele, se conturează soldurile .

BODY LIFT

Sa demonstrat că această procedură poate duce la îmbunătățirea semnificativă a calității vieții pentru pacienții care au trecut printr-o pierdere în greutate semnificativă. Pacienții care se dedică procesului de slăbire iși imaginează câ în viitor vor avea un corp suplu și dinamic care va fi mai sănătos și atractiv.  Pe de o parte, pacienții care scapă de obezitate sunt mult mai sănătoși dar din punct de vedere estetic,  efectele sunt neplăcute: pielea care și-a pierdut elasticitatea și atirnă ,nu se mai mulează perfect pe noua formă micșorată a corpului și apar vergeturile care sunt vizibile și inestetice. Pentru a obține un rezultat cu adevărat spectaculos se recomandă intervențiile  de lifting corporal total care vor corecta  aceste defecte.

Candidatul ideal

Candidatul ideal pentru această procedură este o persoană care a suferit în trecut de obezitate și care a revenit la un index al masei corporale în limite normale și are o stare de sănătate generală bună, însă este incomodat de excesul de piele. Procedura se recomandă de asemenea celor care nu au trecut printr-un proces de slăbire, însă suferă de probleme similare.

 

INFORMAȚII PROCEDURĂ

Sunt un bun candidat pentru lifting corporal ?

Candidatul ideal pentru această procedură este o persoană care a suferit în trecut de obezitate și care a revenit la un index al masei corporale în limite normale și are o stare de sănătate generală bună, însă este incomodat de excesul de piele. Procedura se recomandă de asemenea celor care nu au trecut printr-un proces de slăbire, însă suferă de probleme similare. Dacă aveți un exces de piele pe abdomen, coapse, trunchi și fese, ați putea beneficia de pe urma acestei proceduri.

În timp ce o operație de lifting corporal, vă poate reda încrederea în sine și un aspect fizic mult îmbunătățit, ea nu este o soluție miraculoasă care vă va transforma corpul, întrun corp care nu a suferit niciodată de un exces de greutate. Înainte de a vă hotărî pentru această procedură, programați-vă o consultație la Dr.Mihail COJOCARU,în care să discutați despre așteptările dvs. și rezultatele pe care sperați să le obțineți în urma operației.

Barbati si femei care sunt deranjati de urmatoarele lucruri sunt buni candidati pentru o abdominoplastie:

·      Piele abdominala lasata, fara fermitate

·      Piele in exces cu „sort” abdominal

·      Grasime in exces in zona abdominala

·      Un abdomen proeminent

·      Muschi abdominali slabiti datorita sarcinii sau varstei.

O alta indicatie este pentru pacientii care in urma unui regim alimentar sau in urma unei operatii de by-pass gastric slabesc considerabil in greutate si prezinta piele in exces cu”sort” abdominal inestetic, dificil de mascat prin haine mai ales in anotimpul cald.

In ce consta consultația?

O consultatie cu chirurgul plastician este primul pas pentru aceasta procedura. Dr. Mihail COJOCARUva stabili impreuna cu pacientul scopul procedurii, se vor discuta toate intrebarile si riscurile implicate si urmatorii pasi de urmat, precum si:

·      Starea medicala, trecuta si prezenta

·      Medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste

·      Operatiile anterioare

·      Istoricul pierderii in greutate.

In timpul examinarii initiale, Dr. Mihail COJOCARU va evalua:

·      Calitatea si elasticitatea pielii la abdomeb,torace,spate,fesier,coapse,

·      Muschii abdominali,pectorali,fesieri,coapse

·      Localizarea cicatricilor existente, in cazul in care acestea exista.

In cazul persoanelor cu probleme limitate de corectat, Dr. Mihail COJOCARU , poate sugera cai alternative de tratament ca: sa fie făcute alternativ sau separat: abdominoplastia cu ridicarea feselor, coapsele separat,brahioplastia separat și toracele circumferențiar separat.. Pacientii sunt incurajati sa isi exprime toate problemele pe care doresc sa le clarifice in timpul acestei consultatii.

Operația de lifting corporal total?

Procedura de abdominoplastie presupune in general o incizie exact deasupra zonei pubiene. Atunci cand este posibil, aceasta incizie va fi pastrata sub linia costumului de baie, astfel ca cicatricea va fi mascata. Lungimea inciziei depinde de dimensiunea pielii lasate care trebuie indepartata.O operație de lifting corp durează în mod normal 4 -8 ore și variază în funcție de volumul de corecție necesar pentru fiecare pacient. Toate procedurile de lifting corporal necesită incizii menite să înlăture excesul de piele. În multe cazuri aceste incizii sunt multiple. Lungimea și forma fiecărei incizii depinde de volumul de piele în exces care se îndepărtează. În general, se optează pentru incizii care pot fi mascate de diverse tipuri de îmbrăcăminte, însă acest lucru nu este întotdeauna posibil.

La torace inciziile se fac la nivelul șanțului inframamar se continuă in spate pe linia sutienului.

La abdomen se merge pe linia chilotului și se continuă pe zona lombara sa nu iasă din linia chilotului.

La fese se merge in șanțul sub fesier,la coapse pe fața internă a lor și la brațe la fel.

În unele cazuri sunt necesare retușuri ulterioare pentru a completa efectele procedurii. Dacă un pacient a trecut printr-un proces îndelungat de slăbire care sa redus greutatea cu 30-60 kg, in ani de zile, la fel și o corecție poate necesita mai multe intervenții de-a lungul timpului până se va ajunge la rezultatul final dorit. Niciodată,nu se va putea intr-o singură intervenție obține rezultatul așteptat.

Sunt si alte opțiuni?

Nu există o alta opțiune de a inlătura excesul mare de tegument rămas in urma pierderii de peste 20-60 kg,decît prin excizie chirurgicală prin lifting corporal total ce include :

 • lifting frontal,
 • lifting facial,
 • lifting cervical,
 • lifting circumferențial de torace,
 • abdominoplastie circumferențială,
 • lifting de fese,
 • lifting de coapse,
 • brahioplastie sau lifting de brațe.
In ce constă consultația? Aspecte care le veți discuta în timpul consultației
 • conditia medicala (trecuta si prezenta)
 • hipertensiune arteriala
 • probleme de coagulare a sangelui
 • probleme privind cicatrizarea.
 • medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste
 • operatiile precedente
 • alte tratamente de care ati beneficiat pentru fata.

Pentru ca reducerea semnificativa a greutatii dupa operatie poate afecta rezultatele, este important sa mentionati daca intentionati sa mai slabiti. Este preferabil sa se efectueze procedura cand sunteti la o greutate stabila.Evaluarea , va include o analiza a structurii osoase a fetei toracelui,abdomenului   și membrelor suprioare și inferioaresi a tesuturilor subcutanate, ca si grosimea, textura si elasticitatea pielii cat si severitatea ridurilor si a pliurilor.

Care sunt riscurile?

Marea majoritate a operatiilor decurg fara complicatii majore, insa liftingul facial implica un anumit grad de risc ca orice procedura chirurgicala. In timpul consultatiei preoperatorii, Dr. MIhail COJOCARU ,va va explica toate complicatiile care se pot ivi si va va raspunde la toate intrebarile.

Pot sa apara:

 • hematoame (sangerari),
 • pierderea sensibilitatii pe anumite zone (de obicei tranzitorie).
 • cicatrici hipertrofice sau keloide
 • surplus de piele,
 • rezultatul obținut să nu fie cel așteptat de Dv.

Marea majoritate a cicatricilor vor fi ascunse de par si in cutele naturale ale pielii la nivelul sutienului sau chilotului. Dupa operatie, veți avea un corp mai suplu si intinerit.

Cum trebuie sa mă pregătesc pentru operație?

Este necesar sa va consultati cu doctorul pentru pregatirea preoperatorie:

 • renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • evitarea anumitor medicamente
 • lasarea parului sa creasca mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecarii
Ce se întamplă in ziua operației?

Liftingul corporal total  dureaza de obicei citeva ore sau chiar mai mult daca vi se va face mai mult de o singura procedura. Pentru proceduri extinse, se poate programa 2-5 sedinte separat.

Se vine ajeun de 6 ore , ce presupune să nu consumați alimente și lichide .După internarea se completează fișa medicală , se completează și se semnează personal consimțămintul pentru intervenție și anestezie ,tratament postoperator ,controale efectuarea de poze preoperator,intraoperator,postoperator si la distanță la controalele ulterioare. Se efectuează desenul și marcajele preoperatorii, se prinde un abord venos.

Postoperator veți ramâne internată 1-3 zile pină puteți pleca in siguranță acasă.

Ce presupune recuperarea?

Pentru a preveni acumularea de fluide, se vor plasa tuburi de drenaj sub piele. Abdomenul și toracele sau și bratele va fi acoperit cu un corset elastic medical cel putin o luna postoperator. Pentru a asigura o buna circulatie, veti fi incurajat sa va ridicati si sa va miscati imediat dupa operatie. Aplecarea si ridicarea de greutati trebuie evitate in acest stadiu. Dormitul pe spate este recomandat pentru primele saptamani dupa operatie.

Desi fiecare are propriul ritm de vindecare, traseul urmat de majoritatea pacientilor este urmatorul:

In primele 7 zile

 • Inflamatia si vanataile vor atinge punctul maxim
 • Tuburile de drenaj sunt inlaturate

Dupa 3-4 saptamani

 • Activitatea si excercitiul fizic pot creste treptat
 • Inflamatia se va reduce dar va continua sa existe
 • Vor incepe sa se vada rezultatele

Dupa cateva luni

 • Rezultatul final va incepe sa apara
 • Senzatia de strangere va disparea
 • Senzatiile se vor imbunatati treptat in zona
 • Cicatricea inciziei va incepe sa fie mai putin vizibila.

În medie, durează 3 luni până când recuperarea este completă și rezultatele finale devin vizibile. În această perioadă va trebui să acomodați sugestiile referitoare la pozițiile corpului și restricțiile fizice pentru a crea un mediu propice pentru o recuperare cît mai buna.

Când se va vedea rezultatele și cât vor dura?

Imediat dupa operatie, veti observa o imbunatatire evidenta a abdomenului,toracelui,brațelor. Pe masura ce va vindecati si inflamatia se retrage, un contur mai ferm se va evidentia. Desi cicatricile sunt permanente, ele pot fi usor ascunse sub costumul de baie si se vor atenua semnificativ dupa 8-9 luni de zile.

 

Rezultatul se poate mentine ani de zile. Gravitatia, imbatranirea si fluctuatiile in greutate pot afecta in continuare abdomenul si in acest caz o alta operatie de corectare este necesara pentru recastigarea supletei corpului.

Dr. MIhail COJOCARU ,va va sfatui cum sa va mentineti cat mai mult noul aspect intinerit.

Cât timp va trebui să țin legătura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea intregului proces de vindecare.

Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie. In prima saptamana pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament sau scoaterea tuburilor de drenaj, evacuarea unor seroame. Se recomandă sa veniti la 1,2,3,6,12 luni, controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Vreau sa fac Bodylifting + inca o operatie estetica. Este posibil?

Da, este posibil. In functie de ce decide doctorul dupa consult.

Prețul procedurii

Prețul pentru Lifting corporal total variază de la 3500 la 12500, depinde câte proceduri se face în același timp. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor.

BODY LIFT

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj