Selectează o Pagină

GINECOMASTIE

Este o dezvoltare exagerată prin hipertrofie a glandelor mamare și a grăsimii din jur, la bărbat, manifestată prin creșterea în volum a regiunii pectorale. Sânii bărbătești măriți în volum, pieptul bărbătesc efeminat, poartă denumirea medicală de ginecomastie.

MICȘORAREA SÂNILOR LA BĂRBAȚI / GINECOMASTIA

Cura chirurgicală a ginecomastiei realizează corectarea aspectului de sân feminin prin îndepartarea glandei, reducerea cantitații de grăsime periglandulare sau ambele. Operația de ginecomastie  sau operația de micșorare a sânilor bărbătești măriți în volum. Motivele pentru care această afecțiune este întâlnită sunt diverse: poate să fie un răspuns hormonal la un exces de estrogen sau o lipsă de testosteron și poate să apară la toate vârstele. Ginecomastia poate să apară și din motive ereditare sau datorită obezității. 

De ce apare giencomastia?

Ginecomastia este dată de un dezechilibru hormonal, uneori temporar, din adolescență, de consumul de alimente care conțin hormoni de creștere, etc. Cei care fac sporturi de întreținere corporală, culturiști, în special după folosirea unor hormoni steroizi, dezvoltă frecvent hipertrofia glandei mamare, asociată cu depunerea de grăsime periglandular.

INFORMAȚII PROCEDURĂ

Care sunt principalele cauze pentru care apare ginecomastia?

Câteodată cauzele pot fi medicamentoase:

 • Steroizi
 • Medicație pentru tratarea ulcerului
 • Medicație împotriva epilepsiei
 • Medicație cardiacă
 • Medicație administrată în timpul chemoterapiei
 • Medicație anti-androgenă
 • Medicație anti-anxietate și anti-depresivă
 • Produse ce conțin ulei de arbore de ceai sau ulei de lavanda

Cea mai bună cale de a obține informații detaliate la problemele specifice fiecăruia este să vă programați la o consultație cu Dr. MIhail COJOCARU.

Aspecte psihosociale in ginecomastie

Ginecomastia creează adevarate complexe psihologice, jena la expunerea în public, mai ales la tineri, poate cauza un discomfort emoțional și de multe ori contribuie la scăderea încrederii în sine, bărbații afectați pot să evite anumite activități fizice, evită să se dezbrace în public sau chiar relațiile intime. Este o provocare pentru cei cu un aspect nenatural, feminin, al regiunii pectorale să-și învingă teama și să realizeze acest pas important în viața lor: solicitarea corecției chirurgicale cu scopul de a-și ameliora aspectul. Disconfortul subiectiv în timpul operației este minim. Corectarea problemei conferă restaurarea încrederii în sine, o cale de a te simți bine și de a fi în acord cu propriul corp. Din fericire, operația de ginecomastie, reprezintă de multe ori o soluție salvatoare în astfel de cazuri !

De la ce vârstă se poate realiza operația de ginecomastie?
Operația de ginecomastie este o operație uzuală în chirurgia plastică.  Se poate efectua la orice vârstă după 16 ani. Ginecomastia este folosită pentru a reduce dimensiunea pieptului masculin și obținerea unor forme armonioase cu restul corpului.
Bărbații pentru care această procedură se recomandă sunt:
 • Intr-o stare de sănătate bună și nu suferă de o condiție medicală care să prevină procesul de vindecare
 • Sunt fizic sănătoși și au o greutate relativ normală
 • Au o dezvoltare a pieptului care s-a stabilizat
 • Sunt deranjați și stânjeniți de aspectul pieptului lor
 • Suferă de disconfort fizic datorită protuberanței pieptului lor
 • Se află în această situație de 12 luni sau mai mult
 • Nu sunt fumatori sau consumatori de droguri
 • Au o elasticitate a pielii bună
 • Au o gândire pozitivă și obiective bine definite referitoare la îmbunătățirea imagini proprii prin intermediul operației

Cea mai buna modalitate pentru a determina dacă această procedură este recomandată și în cazul Dvs. este în urma stabilirii unei consultații la Dr. Mihail COJOCARU.

Tipuri de proceduri chirurgicale

Tehnica tradițională de micșorare a sânilor masculini  folosește o incizie în jurul areolei pentru a permite excizarea țesutul mamar subiacent. Această procedură este destinată în special eliminării țesutului glandular mamar și a grăsimii adiacente. Nu este o procedură complicată și este considerată a avea riscuri minime dar implică un repaus de la exerciții fizice timp de 2 săptămâni, pentru a minimiza echimozele și a permite recuperarea rapidă.

Dr. Mihail COJOCARU, folosește o tehnică operatorie care minimizează cicatricile vizibile, față de procedurile tradiționale. Avantajele operației de micșorare a sânilor masculini la Dr. Mihail COJOCARU sunt:

 • Cicatrici minore, camuflate
 • O recuperare mai rapida
 • Un risc scăzut de sângerare postoperatorie
 • Un aspect estetic îmbunătățit

Această tehnică implică o incizie minoră, este tehnica ideală pentru îndepărtarea grăsimii de la nivelul pieptului și se poate folosi și pentru îndepărtarea țesuturilor mamare prin intermediul unor canule speciale.

La ce vă puteți aștepta de la operația de ginecomastie?

Procesul începe prin stabilirea unei consultații cu Dr. Mihail COJOCARU în cadrul căreia veți avea oportunitatea să discutați așteptările și obiectivele Dvs. și să lamuriți toate întrebările pe care le aveți în legatură cu această procedură. Pentru un aspect mai armonizat al trunchiului, cura ginecomastiei se poate asocia și cu lipoabsorbția abdomenului, modelând astfel un contur echilibrat al regiunii (piept și abdomen). Investigațiile preoperatorii includ ecografia mamară și efectuarea dozarilor hormonale. Este foarte important istoricul pacientului referitor la consumul de medicamente, hormoni (steroizi, etc.) și droguri.

Pregatirea preoperatorie sau consultația

In timpul consultatiei, Dr. Mihail COJOCARU, va avea in vedere:

 • Sa va ofere detalii despre procedura
 • Dosarul Dvs. medical si medicatia pe care o luati in prezent, in timpul consultatiei se discut in detaliu istoricul hipertrofiei glandulare, cand a aparut, activitatile uzuale, sport, consum de steroizi, etc. Este foarte important istoricul pacientului referitor la consumul de medicamente, hormoni (steroizi, etc.) si droguri.
 • Sa va ofere recomandari specifice pentru cazul Dvs.
 • Purtarea unui corset special dupa operatie face necesara comandarea lui din timp. Modelul recomandat il veti primi la consultatia preoperatorie, urmand sa va achizitionati marimea potrivita.
 • Investigatiile preoperatorii includ ecografia mamara si, uneori, efectuarea dozarilor hormonale.
 • Discut cu pacientul si asteptarile pe care trebuie sa le aiba, raportate la aspectul preoperator.
 • Recomand intreruperea fumatului cu 2 saptamani inainte de operatie datorita actiunii nefavorabile a nicotinei, care interfera cu vindecarea normala.
Contraindicații

Operația de ginecomastie nu are contraindicații specifice.  Este interzisa folosirea aspirinei și derivatelor sale sau a altor medicamente hipocoagulante / anticoagulante (care întârzie coagularea și prelungesc sângerarea) cu 10 zile înainte de intervenția chirurgicală.

Când se va vedea rezultatele și cât vor dura?

Deși rezultatele vor fi vizibile aproape imediat, tumefierea va impiedica evaluarea rezultatelor finale. Acestea vor fi vizibile în câteva săptămâni de la data operației. Majoritatea paciențiilor vor putea să-și reia activitățiile curente în 2-3 zile. Exerciții ușoare pot fi începute la 2 săptămâni de la data operației, programul normal fizic putând fi reluat în aproximativ o luna de la operație. Aspectul final se definitivează doar după câteva luni.

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmărire sunt importante pentu monitorizarea întregului proces de vindecare.

Prima vizită se va face în primele zile după operație. In prima săptămână pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul vă poate solicita să veniți la încă 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Prețul procedurii

Prețul operației de Ginecomastie variază în funcție de particularitatea cazului și de tipul de liposucție efectuată (tumescenta, laser lipoliza, vaser lipo, etc.). Costul depinde și de tipul de anestezie. Operația se poate efectua cu anestezie locală sau generală. In cazul anesteziei locale operația de ginecomastie are un preț mai mic. Pentru oferta de preț a operației de ginecomastie vă rugăm să vă programați la o consultație unde se vor stabili prețul final și toate detaliile intervenției.

GINECOMASTIE

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj