LIPOMODELARE GAMBE
Liposucția gambelor (și a gleznelor, dacă este cazul) reprezinta operația chirurgicală ce are rolul de a reduce mărimea și a îmbunătații conturul picioarelor prin eliminarea excesului de grăsime din zonele respective.
Procedura este indicata persoanelor nemulțumite de cum arată gambele lor, mai cu seama atunci când aceastea nu prea pot fi influențate de dieta și exercițiile fizice.
LIPOMODELARE GAMBE
Gambele mari este dată de cele mai multe ori de mostenirea genetică.
Persoanele care au grăsime depozitată în gambe sunt nemulțumite și de aspectul gleznelor și se decide să se combine aceste doua zone când apelează la operația de liposucție pentru a ajunge la forma finală dorită.
Este o modalitate excelentă de a scapă de grăsimea localizată în zone nedorite, această procedură nu este considerată o practică pentru scăderea în greutate.
Beneficiile
👍 Eliminarea eficientă a grăsimii de pe gambe;
👍 Redarea încrederii în sine;
👍 Cicatricile foarte mici (initial), ulterior dispar;
👍 Rezultatele sunt permanente
INFORMAȚII PROCEDURĂ
În cât timp se văd rezultatele?
Imediat dupa operatie, aspectul gambelor, gleznei si picioarelor (in ansamblu) se va schimba semnificativ. Chiar daca vor mai exista unele vanatai, grasimea va fi disparuta. Totusi, pacienta va avea de asteptat o perioada de aproximativ 2 luni, pana cand conturul final se va dezvalui in totalitate. Atunci se vor putea vedea cu exactitate rezultatele operatiei.
Sunt un candidat bun pentru intervenție?
Candatii ideali pentru acest tip de liposuctie sunt de obicei femeile cu varsta intre 18 si 30 de ani, o stare de sanatate foarte buna si un tonus foarte bun. Daca tonusul si sanatatea le permite, operatia este posibila inclusiv pentru persoanele peste 30 de ani.
De asemenea, candidatul pentru operatie trebuie sa:
– prezinte grasime suficienta in zona gambelor (gleznelor);
– aiba asteptari realiste;
– nu ia medicamente ce pot produce sangerari mari (anticoagulante).
Daca volumul gambelor este datorat doar de excesul de grasime, atunci sunt mari sanse ca rezultatul sa fie foate satisfacator. Pe de alta parte, atunci cand aspectul marit este datorat mai putin grasimilor si mai mult tesuturilor musculare, rezultatele s-ar putea sa nu fie conforme cu asteptarile.
Sunteti ingrijorat/a de excesul de grasime de pe gambe sau glezne? Puteti afla impreuna cu Dl. Doctor Rachad daca sunteti un canditat potrivit pentru o astfel de operatie si daca este necesar sa combinati aceasta procedura si cu altfel de interventii.
Ce tip de anestezie se utilizează?
De cele mai multe ori, pentru confortului doctorului, dar si al pacientei, in liposuctia de gambe se foloseste anestezia generala. Efectele acesteia pot dura aproape 1 zi, pacientul putand avea perioade de disconfort. Daca se produc, acestea sunt mai puternice dupa 36 – 72 de ore de la operatie, insa in astfel de situatii se utilizeaza calmate usoare.
Ce trebuie făcut înainte de operație?
In consultatia preoperatorie, pacientul trebuie sa isi prezinte asteptarile si sa fie informat ce presupune aceasta operatie si impreuna cu medicul sa isi dea seama care este varianta cea mai potrivita pentru el si daca acesta are asteptari realiste. Inainte de efectuarea operatiei de liposuctie a gambelor, pacientul face o serie de analize pentru a se determina daca este un candidat potrivit pentru aceasta interventie.
In ziua operatiei pacienta nu mananca si nu bea lichide cel putin 6 ore inainte. Se impune evitarea medicamentelor anticoagulante precum aspirina sau suplimentele naturiste, oprirea fumatului. Doctorul trebuie informat daca pacienta ia anumite medicamente, este frumatoare sau ia droguri. Pacientii trebuie sa se asigure ca urmatoarele zile dupa operatie sa fie pentru odihna si sa nu se solicite foarte mult.
Cât durează și cum decurge operația?
Aceasta procedura dureaza in jur de o ora sau doua. In metoda clasica, dupa ce se marcheaza zonele targhetate se va produce o incizie mica pe unde este introdus un tub subtire (canula). Acesta este miscat foarte usor inainte si inapoi, pentru a incalzi grasimea si a o determina sa se “rupa” spre a fi eliminata prin aspirare. In unele cazuri este nevoie doar de o incizie, in altele de doua sau chiar mai multe pentru a avea un rezultat final uniform si echilibrat.
Daca se alege ca metoda liposuctia Vaser, se inlocuieste miscarea canulei cu modul de liposelectie prin ultrasunete, operatia fiind mai putin invaziva.
Cum decurge recuperarea?
Ca dupa orice astfel de interventie este normal ca pacientul sa ramana cu cateva vanatai si umflaturi. Recuperarea este diferita la fiecare pacient si depinde nu doar de capacitatea organismului de a se reface, dar si de cat de extinsa a fost operatia. Cu toate acestea, majoritatea pacientiilor sunt intr-o stare perfecta pentru a se intoarce la activitatile obisnuite in urmatoarea saptamana de la operatie. Dupa liposuctia gambelor este necesar ca pacientul sa poarte ciorapi speciali de compresie.
Există riscuri?
Complicatiile medicale sunt reduse, cele mai mari riscuri sunt cele estetice, ce depind de alegerea unui chirurg estetician potrivit. Astfel, este nevoie de alegerea unui doctor foarte experimentat care are de asemenea simt estetic ridicat si o cunoastere foarte buna a anatomiei umane, capabil sa detecteze locul potrivit pentru incize ca rezultatele sa fie armonioase si echilibrate.
De asemenea, trebuie sa se ia in calcul mai multe detalii ale pacientului, cum ar fi elasticitatea pielii si proportiile intregului corp, astfel incat rezultatele sa fie potrivite pacientului in functie de nevoile sale.
Vor rămâne cicatrici?
Liposuctia gambelor presupune incizi de mici dimensiuni, deci si cicatricile sunt pe masura si foarte bine ascunse. In timp, acestea vor disparea si va fi imposibil ca un privitor sa realizeze faptul ca pacientul a recurs la aceasta operatie.
Prețul procedurii
Prețul pentru un lipomodelare gambe pornește de la 1200 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinică, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor.