Selectează o Pagină

DEGET ÎN BUTONIERĂ

Deformarea degetului in butoniera reprezintă o deformitate a degetului caracterizată prin Flexia articulației interfalangiene proximale (AIFP) asociată cu Hiperextensia articulației interfalangiene distale (AIFD).

Apare inițial datorită rupturii bandeletei centrale a aponevrozei extensoare (posttraumatic și foarte frecvent la artrita reumatoina) și contracției ligamentului oblic retinacular rezultând flexia AIFP.

DIAGNOSTIC

Deformarea degetului in butoniera reprezintă o deformitate a degetului caracterizată prin Flexia articulației interfalangiene proximale (AIFP) asociată cu Hiperextensia articulației interfalangiene distale (AIFD). Apare inițial datorită rupturii bandeletei centrale a aponevrozei extensoare (posttraumatic și foarte frecvent la artrita reumatoina) și contracției ligamentului oblic retinacular rezultând flexia AIFP. Datorită lipsei de tensiune în bandeletă centrala ruptă, bandeletele laterale subluxeaza volar si apare hiperextensia AIFD.

TRATAMENT

 • In stadiu acut, posttraumatic, dacă prezentarea la medic este în primele 24 ore de la traumatism se poate tenta imobilizarea degetului pentru 3 săptămâni în ușoară hiperextensie pentru a permite vindecarea cu limitarea exercițiilor fizice și ridicării de greutăți cu mâna implicată timp de 4-6 luni.
 • In stadiul cronic, dacă prezentarea la medic este tardivă se practică tratament chirurgical care poate fi realizat în 2 moduri în fuctie de calitatea bandeletei centrale restante.

Prețul procedurii

Prețul pentru deget în Butonieră pornește de la 550 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor.

DEGET ÎN RESORT

Ai încă nelămuriri?

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj