MALFORMAȚII CONGENITALE
Chirurgia mâinii se ocupă şi de cazurile de malformaţii congenitale ale mâinii. Malformaţia congenitală a membrelor, cea mai frecvent întâlnită, este Sindactilia („Talpa gâstii”). Este o anomalie congenitală în care două sau mai multe degete ale mâinii (sau picioarelor) sunt fuzionate, caracterizată prin trecerea tegumentelor de pe un deget pe celalalt palmar şi dorsal, limitând astfel mobilitatea degetelor. Sindactilia este o anomalie congenitală comună a mâinii.


MALFORMAȚII CONGENITALE
În cazul în care pacientul prezintă o sindactilie simplă, care se caracterizează prin unirea degetelor prin tegument şi ţesut fibros intervenţia chirurgicală este relativ uşoară. Tratamentul sindactiliei constă, în mod obişnuit, în plastii loco-regionale. De aceea, în cele mai multe cazuri, tratamentul presupune intervenţia chirurgicală asupra degetelor afectate pentru a creşte funcţionalitatea membrului respectiv. Dacă însa pacientul prezintă o sindactilie complexă, adică o interesare osoasă anormala (sinostoză), modificări musculo-tendinoase şi ale pediculului neuro-vascular sau înclinări patologice ale degetelor sau diferenţe de lungime între degete aceasta presupune mai multe intervenţii chirurgicale în timp.
Cosultație și diagnostic
Datorită numărului mare de malformaţii la nivelul mâinii, unele destul de grave dar din fericire destul de rare, o prezentare mai pe larg a caracteristicilor lor nu este posibilă. În orice caz, se recomandă o diagnosticare preoperatorie cât mai exactă, o planificare minuţioasă şi apoi realizarea operaţiei de către un chirurg experimentat.

Prețul procedurii
Pretul pentru Malformații congenitale pornește de la ____ de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulatiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor.