Selectează o Pagină

EXTRAGERE
GRĂSIME BUCALĂ

Efectul obținut la nivelul feței în urma operației de bichetomie este de sculptare și subțiere a liniei feței, aspectul ei apărând mult întinerit, pacientul scăpând astfel de aspectul cărnos și capitonat al obrajiilor care cu trecerea timpului și sub efectul gravitației are tendința să atârne și să confere un look îmbătrânit, capitonat și trist al feței.

EXTRAGERE GRĂSIME / BICHETOMIA BUCALĂ

Marie Francois Xavier Bichat a fost un anatomist și biologist care a trăit la sfârșitul aniilor 1700 și a descris pentru prima dată zona feței și părțile ei distincte atât musco-scheletale cât și adipoase, cea mai importantă pentru noi fiind țesutul adipos situat în zona de mijloc a obrajilor denumită “Bula lui Bichat”, situată între mușchii buccinator și masseter și care este excizată de către chirurgul plastician în timpul procedurii de sculptare și subțiere a feței, adică a procedurii de bichetomie.
Cantitatea de grăsime Bichat este de obicei de dimensiunea unei mingi de ping-pong sau golf și variază de la pacient la pacient.

Secretul feței sculptate de la Holywood!

Ei bine, ce trebuie să știți este că pentru a obține un aspect cu adevărat impresionant de remodelare a feței, nu este de ajuns să punem accentul la nivelul pomețiilor și al buzelor ci rezultatele care le creează cu adevarat sunt un aspect întinerit și svelt al feței se obțin prin operația de bichetomie!

 

INFORMAȚII PROCEDURĂ

Bichetomia: In ce constă procedura chirurgicală de bichetomie și cum se procedează pentru a extrage grăsimea bucală din bula lui Bichat?

Bichetomia se face de obicei sub anestezie locală cu sedare totală efectuată intravenos.

Operația constă în înlăturarea țesutului adipos bucal aflat în exces prin intermediul unor mici incizii operate din interiorul cavitații bucale, pentru a evita astfel creearea de cicatrici vizibile la nivelul obrajiilor.

Procedura nu durează în general mai mult de o jumatate de oră, iar inciziile sunt închise cu suturi care se dizolva de la sine în aproximativ 7 zile.

Dacă e necesar, zona incizată se cauterizează pentru a opri sângerarea.

Aceste incizii în mod obișnuit se vindecă foarte rapid și nu prezintă probleme în recuperarea post-operatorie.

Cea mai bună cale de a obține informații detaliate la problemele specifice fiecăruia este să vă programați la o consultație cu Dr. MIhail COJOCARU.

Pregătirea pentru operaţia de Bichetomia

Operaţia de Bichetomia presupune evaluarea stării de sănătate a pacientului pentru a nu apărea complicaţii datorate vreunor afecţiuni. Medicul vă va controla tensiunea arterială, va investiga problemele legate de coagularea sângelui sau existenţa riscului de a forma cicatrici periculoase. Va trebui, de asemenea, să comunicaţi medicului dumneavoastră toate tratamentele pe care le urmaţi. Principalele indicaţii preoperatorii sunt legate şi de dietă, şi de regimul de viaţă. Medicul recomandă renunţarea la fumat, deoarece tutunul influenţează circulaţia sângelui prin piele şi poate îngreuna vindecarea.

In majoritatea cazurilor intervenția întinerește fața cu 5-10 ani sau chiar mai mult, rezultatul putând fi uimitor (ca și cum ai merge în trecut), însă depinzând în mare masură de vârsta și pielea pacientului. Cu cât pacienții sunt mai tineri, cu atât procedurile sunt mai puțin agresive sau minim invazive.

 

Sunt un candidat bun pentru Bichetomie ?

Bichetomia este recomandată paciențiilor nemultumiți de aspectul capitonat al feței lor,  și pentru cei care își doresc o față cu un aspect mai svelt, atletic și angular, care să emane siguranță de sine, fermitate și hotărâre.

Procedura este ideală atât pentru pacienții de sex feminin cât și pentru cei de sex masculin care își doresc un aspect mai svelt și efilat al feței.

In general, se recomandă ca procesul de maturizare al feței să fie încheiat, de accea, procedura nu se recomandă paciențiilor minori la care fața încă nu ”s-a așezat” în formă finală.

Candidatul ideal pentru bichetomie are o stare generală bună de sănătate, este nefumator și are așteptări realiste legate de rezultatele ce pot fi obținute prin intermediul operației de bichetomie care sunt ancorate în propria fiziologie a feței.

De asemenea, o atitudine optimistă și realistă cu privire la operație ajutp pe întreaga duratp a procesului de vindecare.

Fie ca fața cu obraji rotunzi de bebeluș cu care v-ați născut a persistat, din motive genetice, și în anii maturității, fie ca aspectul ei a devenit cu timpul mai rotund și capitonat, procedura de bichetomie este o soluție elegantă și relativ simplp pentru a dobandi o fața mai atractivă și angulară!

Dacă nu vă simtiți suficient de atractiv/a și vi se pare ca nu sunteți luat/a în serios deoarece aspectul rotunjit al feței vă conferă un aspect “moale”, puțin asertiv și hotărât, operația de bichetomie care constă în înlăturarea tesutului adipos aflat în exces la nivelul obrajilor vă poate conferi forța de a convinge și fermeca!

Atunci când fața cu un aspect rotund este o moștenire genetică și oricât sport ați face aspectul ei pufos persistă, operația de bichetomie poate fi soluția mult așteptată în cazul Dvs!

Pot obține aspectul sculptat al obrajilor doar prin dietă?

Din pacate, pentru multe persoane, dieta nu este suficientă pentru a obține un aspect svelt al obrajilor, deoarece procesul de slăbire nu este localizat într-o zonă anume a corpului, ci este general.

In funcție de predispozițiile Dvs. genetice, corpul va decide unde și cât veți slabi, de aceea, dacă doriți un aspect svelt și efilat al obrajilor, cel mai probabil este că va trebui să interveniți localizat la nivelul grăsimii obrajilor, intervenție care se realizează cu ajutorul operației de bichetomie.

Pot obține aceleași rezultate de față sculptată prin operația de liposucție la nivelul feței?

Procedura de liposucție se poate utiliza la nivelul feței însă grăsimea înlăturată prin intermediul acestei proceduri este grăsime subcutanată, adică grăsime aflată direct sub piele.

Majoritatea paciențiilor au mai puțină grăsime subcutanată la nivelul obrajilor și de aceea, în general, liposucția faciala se concentrează în special la nivelul bărbiei și a gâtului, unde se pot obține rezultate excelente cu această procedură deoarece aici există un strat semnificativ de grăsime subcutanată.

Pentru a obține însă aspectul sculptat al obrajilor este necesară îndepărtarea grăsimii din zona profundă a “bulei lui Bichat”, ceea ce se poate obține doar prin intermediul procedurii de bichetomie.

Pentru o întinerire mai eficientă, se poate propune niște proceduri adiționale care pot fi desfășurate în același timp cu operația de Bichectomie :

Pentru a obține un aspect armonios și echilibrat la nivelul feței, operației de bichetomie i se pot asocia și urmatoarele proceduri chirurgicale și non-chirurgicale: Proceduri chirurgicale asociate operației de bichetomie:

 • Liposucție bărbie, gușa, barbie dublă;
 • Lifting facial;
 • Microlipofilling facial;
 • Blefaroplastie;
 • Mentoplastia sau Genioplastia, operația estetică de mărire sau micșorare a bărbiei;
 • Operația estetică de gropițe în obraji;

Proceduri non-invazive asociate operației de bichetomie:

  • Mărire de pomeți prin injectare de acid hialuronic;
  • Mărire de buze prin injectare de acid hialuronic;
  • Mărire de bărbie prin injectare de acid hialuronic;
  • Injecții cu botox pentru diverse zone ale feței;
In ce constă consultația? Aspecte care le veți discuta în timpul consulțatiei
 • condiția medicală (trecută și prezentă)
 • hipertensiune arteriala
 • probleme de coagulare a sângelui
 • probleme privind cicatrizarea.
 • medicația curentă, inclusiv suplimentele nutriționale și remediile naturiste
 • operațiile precedente
 • alte tratamente de care ați beneficiat pentru față.

Pentru ca reducerea semnificativă a greutății după operație poate afecta rezultatele, este important să menționați dacă intenționați să slabiți. Este preferabil să se efectueze procedura când sunteți la o greutate stabilă. Evaluarea, va include o analiză a structurii osoase a feței și a țesuturilor subcutanate, ca și grosimea, textura și elasticitatea pielii cât și severitatea ridurilor și a pliurilor. Linia părului va fi atent examinată pentru a crea un plan discret de incizie.

Care sunt riscurile și complicațiile care pot să apară la operația de bichetomie?

Marea majoritate a operațiilor decurg fără complicații majore, însă bichetomia implică un anumit grad de risc ca orice procedură chirurgicală. In timpul consultației preoperatorii, Dr. MIhail COJOCARU, vă va explica toate complicațiile care se pot ivi și vă va raspunde la toate întrebările.

Deși bichetomia este relativ ușoară în comparație cu alte tipuri de operații chirurgicale și pacientul se bucură de o recuperare rapidă, această procedură nu este desigur lipsită de orice risc.

Pot să apară:

Complicații generale, care pot apărea în cazul oricarei proceduri chirurgicale:

 • Complicațiile care pot apărea, sunt rare și specifice oricărei intervenții chirurgicale, ca de exemplu sângerare excesivă, infecții locale și o recuperare mai anevoiasă care poate necesita o intervenție chirurgicală suplimentară.

Bichetomia – complicații specifice:

 • Riscurile specifice operației de bichetomie constau în imprevizibilitatea mărimii grăsimii bucale care este înlaturată din fiecare obraz,  putând rezulta astfel o asimetrie la nivelul feței. In rare cazuri, cicatricile țesutului bucal pot fi vizibile ca și gâlme la nivelul obrajilor;
 • De asemenea, în cazuri foarte rare, pot exista și leziuni la nivelul nerviilor feței care duc la pierderea temporară sau permanentă a senzațiilor în zona inciziilor;

Pentru a minimiza aceste riscuri și a obține rezultatele dorite, este foarte important să vă alegeți un chirurg cu experiență în această procedură și să respectați cu strictete protocolul de recuperare post-operatorie prescris.

Această zonă de tesut adipos este bine conectată cu nervii faciali, ductul parotid și cu o importantă zonă de irigație vasculară, de aceea, o bună cunoaștere a anatomiei și funcției acestei zone este esențială pentru a evita leziunile nedorite care pot survenii în timpul operației de bichetomie.

Cum trebuie să mă pregătesc pentru operație?

Este necesar să vă consultați cu doctorul pentru pregatirea preoperatorie:

 • renunțarea la fumat cu câteva săptămâni înainte și după operație
 • evitarea anumitor medicamente
 • lăsarea părului să crească mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecării
Ce presupune recuperarea?

În urma operației de bichetomie, vor exista echimoze la nivelul obrajilor și tumefiere localizată, mai ales în prima săptămână post-operatorie, și va exista o tendință a obrajiilor de a se “rigidiza”.

Pe masură ce procesul de vindecare progresează și inflamația este redusă, obrajii Dvs. își vor recapăta flexibilitatea și se vor relaxa conferind feței un aspect natural.

Veți putea reveni la birou în 3-5 zile, însă se recomandă să evitați activitațiile care necesită conversația susținută din partea Dvs., repausul vocal fiind necesar pentru a înlesni procesul de vindecare.

In prima zi de la operație se recomandă să evitați să vă spălați pe fața și să purtați machiaj.

Durerea resimțită va fi, în cele mai frecvente cazuri, suportabilă și va putea fi ținută sub control cu ajutorul medicamentației oferite.

De asemenea, vi se vor prescrie antibiotice și o soluție pentru curățarea mucoaselor bucale după fiecare masă, pentru a preveni ca mâncarea să intre în zona proaspat operată. Pentru a minimiza inflamația se recomandă să aplicați local comprese cu gheață.

In general, procesul de vindecare post-operator durează între 2-4 săptămâni, însă rezultatele finale vor fi vizibile abia după 6-8 săptămâni.

In toată această perioadă, se recomandă să evitați exercițiile fizice precum și alte activitați care ar putea să vă ridice pulsul sângelui și care nu se pot efectua în deplină siguranța până la o vindecare completă.

De asemenea, vi se vor da recomandări în privința meniului post-operator, pentru a evita felurile de mancare care ar putea încetini procesul de vindecare ca de exemplu mâncărurile prea fierbinți, cele sărate care duc la retenția de apă și măresc inflamația locală,  sau cele care necesită o masticație îndelungată.

In general, este bine să consumați alimente moi și la temperatura camerei, care nu vă vor solicita muschii masticatori și nu vor creea o inflamație suplimentară a zonei operate.

Este bine sa dormiți astfel încât să mentineți o poziție ridicată a capului, de exemplu să folosiți 2-3 perne pentru a menține capul într-o poziție mai înaltă și a înlesni procesul de vindecare și drenare a țesuturilor inflamate.

Pentru ca inciziile se vor efectua în interiorul cavității bucale, cicatriciile nu vor fi vizibile din exterior.

Când se vor vedea rezultatele și cât vor dura?

Se vor vedea după primele zile dar rezultatele finale vor fi vizibile după cateva luni. După operație veți avea o față mai proaspată, întinerită. Menținerea aspectului depinde de foarte mulți factori ca genetica sau stilul de viață. Deși operația are efecte de durată (5-10 ani), nici o procedură estetică nu poate opri procesul de îmbătrânire.

Dr. MIhail COJOCARU, vă va sfatui cum să vă mențineți cât mai mult noul aspect întinerit.

Cât timp va trebui să țin legătura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea întregului proces de vindecare.

Prima vizită se va face în primele zile după operație. In prima săptămână pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul va poate solicita să veniți la încă 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Prețul procedurii

Prețul pentru bichetomie pornește de la 1200 -1500 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulatiile pre si postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele si scosul firelor. 

BICHETOMIA

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj