Selectează o Pagină

LIPOFILLING FACIAL

Este una din metodele cele mai utizate în chirurgia estetică de îmbunătățire  a aspectului  facial. In chirurgia estetică facială este considerată o metodă cu rezultate foarte bune, cu riscuri mici și recuperare rapidă. Transferul de grăsime la nivelul feței (lipofilling) face parte dintr-un set de proceduri estetice chirurgicale și nechirurgicale ce au drept scop reîntinerirea facială sau rejuvenarea facială. 

LIPOFILLING FACIAL

 Această procedură este folosită de mai multe decenii și are la bază un principiu simplu și anume prelevarea unei cantități de grăsime de la nivelul corpului, prelucrarea acesteia și apoi reinjectarea grăsimii la nivelul acelor zone care necesită o corecție a volumului. folosește pentru umplerea obrajlor supți, pliurile feței, corectarea denivelărilor pielii, ridurile frunții, îngrosarea buzelor și ridurile mâinii. Utilizarea grăsimii proprii din acele locuri unde se afla în exces și care de altfel ne deranjează (abdomen, coapse) pentru a reîntinerii o față “căzută”, lipsită de tonus, cu riduri faciale adânci, are rezultate foarte bune, grăsimea reinjectată fiind tolerată 100% de organism.

Rezultate

 • Corecţia ridurilor şi pliurilor adânci. Corecţia şi tratarea iregularităţilor şi adânciturilor.
 • Creşterea volumului în zonele tratate precum obrajii, pomeţii şi bărbia.
 • Creşterea calităţii pielii din zonele tratate poate fi un efect secundar pozitiv. 

INFORMAȚII PROCEDURĂ

Procedura

Sub anestezie locală se extrage cu o canulă  mică, grăsimea, care se va prelucra și se va injecta sub anestezie locală la nivelul dorit. Se va face o hipercorecție pentru ca rezultatul să fie cel dorit după absorbția unei părți a grăsimii.

POSTOPERATOR  – în cazul unui tratament de anvergură , veți fi nevoit să vă limitați activitatea pentru scurt timp. Majoritatea pacienților își reiau imediat activitatea. Pot apare edeme, vânătăi, roșeață la ambele zone. Severitatea simptomelor depind de mărimea și de localizarea zonei de lipofiling. Evitați expunerea la soare pentru 48 de ore. Puteți folosi machiaj și creme de protecție. Edemul poate dura câteva săptămâni dacă s-a lucrat pe o zona mai mare.

Efecte secundare

Zona donatoare: hematoame, tumefiere, sensibilitate, până la 24 de ore de drenaj al lichidului anestezic.

Zona tratată:   hematoame, tumefiere (în mod special buzele, dacă sunt tratate). Este recomandat să folosiţi comprese reci în primele ore după operaţie pentru a minimiza tumefierea.

Riscuri: Asimetrie, iregularităţi, supracorecţii, infecţie.

Recuperarea

Tumefierea se va retrage gradual după trei zile de la operaţie. După aproximativ o săptămână – zece zile, pacienţii se vor simţi suficient de bine pentru a-şi relua viaţa socială normală. Dacă hematoamele care s-au dezvoltat vor rămâne vizibile pentru mai mult timp vor putea fi ascunse cu ajutorul machiajului. Pacienţii vor fi programaţi la controlul postoperator la cinci sau şapte zile de la operaţie iar mai apoi la trei săptămâni. Până la cel de-al doilea control, tumefierea se va fi retrage, dar corecţia poate încă arăta puţin exagerat. De obicei, chirurgii corectează mai mult decât este necesar, ceea ce înseamnă injectarea cu mai multă grăsime decât este nevoie pentru că 25 – 30% din celulele grase transplantate nu supravieţuiesc. Rezultatul final va fi vizibil după trei săptămâni. Chirurgul va face atunci fotografii pentru a putea le compara cu cele de dinainte de operaţie. O a doua sesiune poate fi programată pentru a corecta eventualele scăderi de volum.

Rezultatele

Corecţia ridurilor şi pliurilor adânci. Corecţia şi tratarea iregularităţilor şi adânciturilor. Creşterea volumului în zonele tratate precum obrajii, pomeţii şi bărbia. Creşterea calităţii pielii din zonele tratate poate fi un efect secundar pozitiv. După resorbirea iniţială a unui procent din grăsimea injectată (între 20 şi 50%) corecţia poate fi considerată permanentă.in medie dureaza 3-6 luni, iar la unii pina la un an sau mai mult. De aceea pot fi necesare mai multe injectari. Chirurgul vă va spune la ce interval pentru a avea un rezultat optim.

Prețul procedurii

Prețul pentru un lipofilling facial pornește de la 1600 – 2100 de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinică, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor. 

LIPOFILLING FACIAL

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj