Selectează o Pagină

DEGET ÎN RESORT

Această afecțiune se dezvoltă atunci când tendoanele flexoare ale mâinii se irită, provocând inflamații, care la rândul lor provoacă îngroșarea tendoanelor (deseori și a scripeților) și formarea de noduli. Când tendoanele se inflamează, trecerea lor prin canal este îngreunată. Astfel, când tendonul este prins în teacă, în momentul în care se încearcă întinderea degetului, se aude o pocnitură sau plesnitură, generată de faptul că tendonul încearcă să treacă printr-un spațiu îngust. Imediat după aceasta, degetul se întinde brusc, provocând însă durere în deget și palmă.

CAUZE

Cauzele apariției acestei patologii sunt încă necunoscute, știm însă că afectează mai mult femeile decât bărbații și apare mai frecvent la persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani. Ca factori de risc putem menționa persoanele cu anumite afecțiuni, cum ar fi diabetul, artrita reumatologică și guta. De asemenea, persoanele care realizează activități repetitive cu mâna intră în grupa de risc. 

CUM SE MANIFESTĂ?

Simptomele degetului în resort apar de obicei fără niciun motiv, însă există și cazuri când acestea apar după o perioadă de utilizare excesivă a mâinii. Degetul în resort sau tenosinovita stenozantă a degetelor prezintă de obicei următoarele simptome:

 • Durere în palmă
 • Blocare atunci când degetul este flexat sau întins
 • Umflături în mâini și degete
 • Pierderea puterii, poate fi însoțită de scârțâit
 • Prezența unui nodul în palmă (poate fi palpat) uneori mai mare și mai dureros și alteori mai puțin
 • Ruptura tendonului (în cazuri rare, mai ales atunci când este afectat primul deget)

Simptomele apar în cele mai multe cazuri, după o perioadă de inactivitate, de exemplu dimineața. Odată ce încep să fie folosite, degetele își vor îmbunătăți mobilitatea. Uneori, când tendonul este eliberat din scripete, poate apărea senzația că articulația este dislocată. În cazurile severe, degetul nu mai poate fi întins, nici măcar cu ajutor.

Prețul procedurii

Prețul pentru deget în resort pornește de la ____ de euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor. 

DEGET ÎN RESORT

Ai încă nelămuriri?

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj