Selectează o Pagină

NEVI PIGMENTARI

Nevii pigmentari sunt denumiti si nevi melanocitari, iar acestea sunt leziuni cutanate care apar atunci cand celulele din piele care produc pigmentul melanina se dezvolta intr-un mod anormal sau excesiv. Aceste leziuni pot varia in dimensiune, forma si culoare, iar aspectul lor este determinat de cantitatea si distributia melanocitelor in piele.

Nevii pigmentari pot fi prezenti la nastere sau pot aparea ulterior, iar majoritatea sunt inofensive si necesita doar monitorizare regulata. Cu toate acestea, exista si forme de nevi pigmentari care pot fi asociate cu un risc crescut de transformare maligna in melanom, un tip de cancer de piele. De aceea, este important sa consultati un dermatolog pentru a determina daca nevii pigmentari pe care ii aveti necesita investigatii sau tratament suplimentar.

Tratamentul nevilor pigmentari poate implica indepartarea chirurgicala a leziunii, crioterapia (tratarea cu azot lichid), laserul sau alte metode de distrugere a celulelor anormale. Numai un dermatolog poate decide cel mai potrivit tratament in functie de caracteristicile specifice ale leziunii si de istoricul medical al pacientului.

NEVI PIGMENTARI

Din punct de vedere macroscopic, nevii pigmentari pot prezenta următoarele caracteristici:

1. Formă: Pot avea forme variate, inclusiv rotunde, ovale sau neregulate. Unele pot fi plate, în timp ce altele pot fi reliefate sau proeminente.

2. Culoare: Culoarea nevilor pigmentari poate varia de la nuanțe de maro, negru, gri sau albastru. De obicei, prezintă o varietate de nuanțe în cadrul aceleiași leziuni.

3. Dimensiune: Dimensiunile nevilor pigmentari pot varia de la mici pete sau puncte la leziuni mai mari, care pot avea un diametru de până la câțiva centimetri.

4. Margini: Marginile nevilor pot fi definite și bine delimitate sau neregulate și mai puțin distincte.

5. Textură: Suprafața unui nev pigmentar poate fi netedă sau poate avea aspect granulos sau rugos.

Este important să menționez că această descriere nu poate înlocui evaluarea medicală realizată de către un dermatolog. Doar medicul specialist poate realiza o evaluare precisă a leziunilor cutanate și poate stabili diagnosticul corect al nevilor pigmentari.

Dacă aveți suspiciuni cu privire la orice modificare a aspectului leziunilor cutanate, este recomandat să consulți un dermatolog.

TRATAMENT 

Tratamentul pentru nevi pigmentari depinde de fiecare caz în parte și poate varia în funcție de dimensiunea, forma și locația leziunii. De obicei, nevi pigmentari sunt inofensivi și nu necesită tratament.

Dacă nevul pigmentar prezintă o schimbare în formă, dimensiune, culoare sau poate fi considerat suspicios pentru melanom, este important să consultati un dermatolog pentru evaluare și diagnostic corect. În aceste cazuri, se poate recomanda excizia chirurgicală și analiza histologică a leziunii pentru a exclude orice risc de cancer de piele. Această procedură presupune îndepărtarea completă a leziunii și poate fi efectuată sub anestezie locală de catre un chirurg plastician .

Este important să discutați cu un dermatolog pentru a determina cel mai potrivit tratament pentru nevi pigmentari în cazul dumneavoastră. Nu încercați să îndepărtați sau tratați singuri nevii pigmentari, deoarece acest lucru poate conduce la complicații sau infecții.

Prețul procedurii

Prețul pentru excizia de nevi pigmentari, pornește de la 250 de euro în funcție de tipul intervenției + 30 de Euro/Buc Examenul histopatologic, 2 BUC 310. Euro, 3 buc=340 euro. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinică, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor. Vezi listă prețuri!

NEVI PIGMENTARI

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

    Nume

    Prenume

    Telefon

    Alege data programării

    Mesaj