Selectează o Pagină

GINECOMASTIE LA BĂRBAȚI

Este o dezvoltare exagerata prin hipertrofie a glandelor mamare si a grasimii din jur, la barbat, manifestata prin cresterea in volum a regiunii pectorale. Sanii barbatesti mariti in volum, pieptul barbatesc efeminat, poarta denumirea medicala de ginecomastie.

DE CE APARE?

Ginecomastia este data de un dezechilibru hormonal, uneori temporar, din adolescenta, de consumul de alimente care contin hormoni de crestere, etc. Cei care fac sporturi de intretinere corporala, culturisti, in special dupa folosirea unor hormoni steroizi, dezvolta frecvent hipertrofia glandei mamare, asociata cu depunerea de grasime periglandular.

Cateodata cauzele pot fi medicamentoase:

 • Steroizi
 • Medicatie pentru tratarea ulcerului
 • Medicatie impotriva epilepsiei
 • Medicatie cardiaca
 • Medicatie administrata in timpul chemoterapiei
 • Medicatie anti-androgena
 • Medicatie anti-anxietate si anti-depresiva
 • Produse ce contin ulei de arbore de ceai sau ulei de lavanda

INFORMAȚII PROCEDURĂ

Aspecte psihosociale în ginecomastie
Ginecomastia creeaza adevarate complexe psihologice, jena la expunerea in public, mai ales la tineri, poate cauza un discomfort emotional si de multe ori contribuie la scaderea increderii in sine, barbatii afectati pot sa evite anumite activitati fizice, evita sa se dezbrace în public sau chiar relațiile intime. Este o provocare pentru cei cu un aspect nenatural, feminin, al regiunii pectorale sa-si invinga teama si sa realizeze acest pas important in viata lor: solicitarea corectiei chirurgicale cu scopul de a-si ameliora aspectul. Disconfortul subiectiv in timpul operatiei este minim. Corectarea problemei confera restaurarea încrederii in sine, o cale de a te simti bine si de a fi in acord cu propriul corp. Din fericire, operatia de ginecomastie, reprezinta de multe ori o solutie salvatoare in astfel de cazuri.
Scopul corecției chirurgicale
Cura chirurgicala a ginecomastiei realizeaza corectarea aspectului de san feminin prin indepartarea glandei, reducerea cantitatii de grasime periglandulare sau ambele. Operatia de ginecomastie sau operatia de micsorare a sanilor barbatesti mariti in volum. Motivele pentru care aceasta afectiune este intalnita sunt diverse: poate sa fie un raspuns hormonal la un exces de estrogen sau o lipsa de testosteron si poate sa apara la toate varstele. Ginecomastia poate sa apara si din motive ereditare sau datorita obezitatii. Cand ginecomastia apare la barbatii in varsta cauzele pot fi diferite si includ cancer de ficat sau plamani, ciroza ficatului, hypertiroidism sau alte probleme hormonale. Consumul excesiv de alcool sau droguri poate de asemenea duce la aceasta afectiune.
De la ce vârstă se poate realiza operația de ginecomastie?

Operatia de ginecomastie este o operatie uzuala in chirurgia plastica. Se poate efectua la orice varsta dupa 16 ani. Ginecomastia este folosita pentru a reduce dimensiunea pieptului masculin si obtinerea unor forme armonioase cu restul corpului.

Pacienți ideali
 • Intr-o stare de sanatate buna si nu sufera de o conditie medicala care sa previna procesul de vindecare
 • Sunt fizic sanatosi si au o greutate relativ normala
 • Au o dezvoltare a pieptului care s-a stabilizat
 • Sunt deranjati si stanjeniti de aspectul pieptului lor
 • Sufera de disconfort fizic datorita protuberantei pieptului lor
 • Se afla in aceasta situatie de 12 luni sau mai mult
 • Nu sunt fumatori sau consumatori de droguri
 • Au o elasticitate a pielii buna
 • Au o gandire pozitiva si obiective bine definite referitoare la inbunatatirea imagini proprii prin intermediul operatiei
Tipuri de proceduri chirurgicale

Tehnica traditionala de micsorare a sanilor masculini foloseste o incizie in jurul areolei pentru a permite excizarea tesutul mamar subiacent. Aceasta procedura este destinata in special eliminarii tesutului glandular mamar si a grasimii adiacente. Nu este o procedura complicata si este considerata a avea riscuri minime dar implica un repaus de la exercitii fizice timp de 2 saptamani, pentru a minimiza echimozele si a permite recuperarea rapida.

Dr. Mihail COJOCARU, foloseste o tehnica operatorie care minimizeaza cicatricile vizibile, fata de procedurile traditionale. Avantajele operatiei de micsorare a sanilor masculini la Dr. Mihail COJOCARU sunt:

 • Cicatrici minore, camuflate
 • O recuperare mai rapida
 • Un risc scazut de sangerare postoperatorie
 • Un aspect estetic imbunatatit

Aceasta tehnica implica o incizie minora, este tehnica ideala pentru indepartarea grăsimii de la nivelul pieptului si se poate folosi si pentru indepartarea tesuturilor mamare prin intermediul unor canule speciale.

Așteptări de la operație

Procesul incepe prin stabilirea unei consultatii cu Dr. Mihail COJOCARU in cadrul careia veti avea oportunitatea sa discutati asteptarile si obiectivele Dvs. si sa lamuriti toate intrebarile pe care le aveti in legatura cu aceasta procedura. Pentru un aspect mai armonizat al trunchiului, cura ginecomastiei se poate asocia si cu lipoabsorbtia abdomenului, modelind astfel un contur echilibrat al regiunii (piept si abdomen). Investigatiile preoperatorii includ ecografia mamara si efectuarea dozarilor hormonale. Este foarte important istoricul pacientului referitor la consumul de medicamente, hormoni (steroizi, etc.) si droguri.

Consultația / pregatire postoperatorie

In timpul consultatiei, Dr. Mihail COJOCARU, va avea in vedere

 • Sa va ofere detalii despre procedura
 • Dosarul Dvs. medical si medicatia pe care o luati in prezent, in timpul consultatiei se discut in detaliu istoricul hipertrofiei glandulare, cand a aparut, activitatile uzuale, sport, consum de steroizi, etc. Este foarte important istoricul pacientului referitor la consumul de medicamente, hormoni (steroizi, etc.) si droguri.
 • Sa va ofere recomandari specifice pentru cazul Dvs.
 • Purtarea unui corset special dupa operatie face necesara comandarea lui din timp. Modelul recomandat il veti primi la consultatia preoperatorie, urmand sa va achizitionati marimea potrivita.
 • Investigatiile preoperatorii includ ecografia mamara si, uneori, efectuarea dozarilor hormonale.
 • Discut cu pacientul si asteptarile pe care trebuie sa le aiba, raportate la aspectul preoperator.
 • Recomand intreruperea fumatului cu 2 saptamani inainte de operatie datorita actiunii nefavorabile a nicotinei, care interfera cu vindecarea normala.
Contraindicații
Operatia de ginecomastie nu are contraindicatii specifice.  Este interzisa folosirea aspirinei si derivatelor sale sau a altor medicamente hipocoagulante / anticoagulante (care intarzie coagularea si prelungesc sangerarea) cu 10 zile inainte de interventia chirurgicala.
Ce se întâmplă în timpul operației ?

Ginecomastia are loc sub anestezie generala. Dupa instalarea anesteziei, interventia dureaza intre o ora si o ora si jumatate. Operatia consta in excizia tesutului glandular, realizabila printr-o o mica incizie periareolara in cadranul inferior. Grasimea in exces se elimina prin lipoaspiratie. Folosind o procedura care minimizeaza cicatricile, cu o canula speciala va fi inserata in aceasta incizie si liposuctia va incepe aspirand grasimea de la nivelul pieptului. Cazurile care prezinta doar depunere de grasime in exces se rezolva prin lipoaspiratie, fara nici o incizie. Pentru rezultatele cele mai bune postoperatorii, este important ca pacientul sa aiba o piele elastica astfel incat pe masura ce procesul de vindecare progreseaza, pielea sa se muleze pe noile contururi ale pieptului. In cazul in care elasticitatea pielii nu este suficienta, la pacientii mai in varsta sau la cei cu piept foarte protuberant este necesar in completarea ginecomastiei si o excizare a pielii inconjuratoare. Incizia este apoi pansată si o bustieră compresiva sau un bandaj elastic este folosit pentru a minimiza tumefierea si echimoza si a sustine noul contur al corpului in procesul de vindecare. In unele cazuri un tub subtire se va insera sub piele pentru a drena excesul de fluid.Pentru un aspect mai armonios al trunchiului, cura ginecomastiei se poate asocia si cu lipoabsorbtia abdomenului, obtinand astfel un contur echilibrat al regiunii toracoabdominale.
Cele mai importante deziderate urmarite in corectarea ginecomastei sunt:

 • Redobandirea aspectului masculin;
 • Cicatrice minima;
 • Eliminarea completa a recidivei.

Dupa operatia de ginecomastie veti fi urmarit de Dr. Mihail COJOCARU, la intervale regulate pentru a urmari procesul de vindecare si a se asigura ca veti avea cele mai bune rezultate.

Ce presupune recuperarea?

Postoperator vor exista tumefiere si echimoze localizate in zona operata. Disconfortul si durerea se vor tine sub control cu ajutorul medicamentelor analgezice, antinflamatorii si antibiotice prescrise de Dr. Mihail COJOCARU.

De asemenea, se recomanda purtarea de îmbrăcăminte compresiva sau a unui bandaj elastic pentru urmatoarele 3 saptamani, recomand purtarea lui inca 3 saptamani doar noaptea, pentru a reduce tumefierea si a adapta pielea la noul contur al pieptului

Când se va vedea rezultatele și cât vor dura?

Desi rezultatele vor fi vizibile aproape imediat, tumefierea va impiedica evaluarea rezultatelor finale. Acestea vor fi vizibile in cateva saptamani de la data operatiei. Majoritatea pacientiilor vor putea sa-si reia activitatiile curente in 2-3 zile. Exercitii usoare pot fi incepute la 2 saptamani de la data operatiei, programul normal fizic putand fi reluat in aproximativ o luna de la operatie. Aspectul final se definitiveaza doar dupa cateva luni.

Cât timp va trebui să țin legătura cu chirurgul plastician?

Desi rezultatele vor fi vizibile aproape imediat, tumefierea va impiedica evaluarea rezultatelor finale. Acestea vor fi vizibile in cateva saptamani de la data operatiei. Majoritatea pacientiilor vor putea sa-si reia activitatiile curente in 2-3 zile. Exercitii usoare pot fi incepute la 2 saptamani de la data operatiei, programul normal fizic putand fi reluat in aproximativ o luna de la operatie. Aspectul final se definitiveaza doar dupa cateva luni.

Prețul procedurii

Prețul pentru Rinoplastie, pornește de la 3500 de euro în funcție de tipul intervenției. Tariful include toate costurile necesare intervenției: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinică, cheltuielile aferente anesteziei, consulațiile pre și postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele și scosul firelor. Vezi listă prețuri!

IMPLANTURI PECTORALE

Ai încă nelămuriri?

Plată în rate

SERVICII MEDICALE ÎN 6 RATE FĂRĂ DOBÂNDĂ

PROGRAMARE
close slider

  Nume

  Prenume

  Telefon

  Alege data programării

  Mesaj